Actualitate

Poliția Locală Câmpia Turzii pusă pe fapte mari. Nu respecți curățenia, vei fi amendat!

Poliția Locală a municipiului Câmpia Turzii este pusă pe fapte mari, după ce tot mai mulți cetățeni responsabili ai municipiului acuză faptul că în municipiul Câmpia Turzii, deși se face frecvent curățenie, aceasta nu se întreține. Tot mai mulți oameni constată de pildă că, deși containerele sunt de multe ori goale, gunoaiele sunt aruncate pe lângă. O soluție simplă la aceste probleme constatate de noi, vine dinspre Poliția Locală, care a propus o serie de sancționări a acestor persoane care nu respectă minimele reguli de civilizație.

Astfel, după ce propunerea a fost pusă pe siteul primăriei, spre dezbatere, mai mulți cetățeni ai municipiului Câmpia Turzii au venit cu amendamente în acest sens, iar în ultima ședință de Consiliu local au fost dați ca exemplu atât Florin Taloș, cât și Ioan Macra, care au ținut să-și exercite dreptul civic.

Un proiect greu, “adică cum să amendezi omul că nu-și face curățenie în curte?” au acuzat consilierii PSD, care însă nu s-au gândit la faptul că dintr-o asemenea curte îți pot invada casa șobolanii, de pildă.

Sancțiunile propuse spre aprobare împotriva celor care nu respectă minimele reguli de civilizație sunt cuprinse între 100 și 2500 lei.

De asemenea, neefectuarea sau nemenținerea curățeniei trotuarelor din fața imobilelor în care locuiesc cetăţenii va fi sancționată.

Cultivarea legumelor și zarzavaturilor pe domeniul public va fi sancționată, de asemenea, dar şi necurățarea mijloacelor de transport și a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice din șantier, zone agricole, etc.

Utilizarea garajelor amplasate pe domeniul public în afara scopului pentru gararea autovehicolelor va fi sancționată.

Întreaga listă de sancțiuni și a faptelor care constituie contravenții este disponibilă pe siteul primăriei.

„Doamnelor și domnilor vă mulțumesc că ați spart gheața, eu sunt publicul, în primul rând ați votat o hotărâre care mă privește pe mine, publicul. Dacă de obicei eu vă critic, de data asta vă felicit, ați luat taurul de coarne, până la urmă problema tot trebuia rezolvată. Domnule, păi nu se poate ca de la scuipat și până la aruncatul pe stradă… păi trebuie să vă spun ceva, trotuarele sunt ale noastre, omul trebuie să sfințească locul, trăim într-o comunitate, curățenia este sănătate, eu vă felicit…”, a fost și reacția cetățeanului Mircea Crișan, cetățeanul cu cel mai înalt simț civic din Câmpia Turzii, şi ne permitem să-i dăm exemplu curtea casei sale, o curte curată, ordonată, așa cum ne-ar place să arate și celelalte zone ale municipiului.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS