Politic

Cristian Matei, primarul municipiului Turda a fost exclus din PSD!

Comunicat

„Biroul Politic Municipal al organizatiei PSD Turda a decis in aceasta seara, cu unanimitate de voturi, excluderea din partid a domnului Matei Octavian Cristian pentru repetate abateri si incalcari ale statutului PSD.

Liviu Alexa – presedinte PSD Cluj”

„Potrivit legii, un primar își pierde mandatul dacă acesta demisionează din partid, dar și-l păstrează dacă este exclus”

Legea 393/2004 articolul 15, litera g1 arată că: „calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă de competitor electoral a fost ales, cu excepţia partidelor politice care au fuzionat, situaţie în care primarul devine independent”.

Deputatul PSD, Horia Nasra a ieșit public cu o declarație asupra situației în care se află PSD:
„Finalul campaniei electorale ne aduce o surpriză neplăcută în Cluj. Intrușii cocoțați în fruntea PSD Cluj au încropit nestatutar un birou municipal în Turda și l-au exclus din PSD pe Matei Cristian, primarul municipiului Turda. Motivele sunt simple! Vor să distrugă organizația pentru că sunt într-un BLAT evident cu cei din PNL! În ultimele opt săptămâni am văzut atacuri grosolane, exclusiv la adresa membrilor PSD Cluj, colegi amenințați, dați afară din partid, primari excluși din PSD, organizații distruse, familii amenințate și terorizate prin atacuri grosolane realizate de site-ul intrusului, așa-zis ”jurnalist”, în timp ce campania electorală s-a rezumat la 26 de poze pe facebook, cea mai slabă campanie electorală cu cel mai slab rezultat din istoria PSD Cluj. Acești trei intruși vor deveni doar o amintire tristă pentru PSD Cluj și vă asigur că voi continua să lupt contra acestor gangsteri bipolari care au jignit clujenii, presa, societatea civilă și colegii de partid”

Vor mai urma excluderi în rândul pesediștilor turdeni? 

Răspunsul l-a oferit Mihai Mocanu, secretar executiv al organizaţiei judeţene a PSD, cel care, momentan, asigură interimatul funcţiei de preşedinte al PSD Turda: „Deocamdată (decizia de excludere n.r.) se referă doar la domnul Matei. În viitor vom lua în discuţie şi alţi membri în funcţie de activitatea pe care au avut-o şi la nivelul filialei locale a PSD Turda”, a declarat Mihai Mocanu pentru Agora Media.

În cei 3 ani de mandat, administrația condusă de Cristian Matei a obținut pentru municipiul Turda finanțare europeană de 100 de milioane de euro pentru proiectele sale. Este cea mai mare sumă primită de un municipiu din România care nu este reședință de județ. 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS