Actualitate

Prăjitură de post. Delicioasă și pufoasă

Prăjutură de post

Ingrediente:

250 g făină albă
50 g făină de migdale
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
50 g zahăr tos
100 g chipsuri de ciocolată neagră fără lapte sau o tabletă tocată grosier
40 ml ulei vegetal
1/2 linguriță otet de vin alb
200 ml lapte de cocos/migdale/orez/soia
230 g morcovi răzuiți pe răzătoarea cu ochiuri mici
Un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt

Punem toate ingredientele uscate plus 70 de grame din cantitatea totală de ciocolată într-un castron și le amestecăm. Le dăm deoparte.

Punem laptele cu zahărul, praful de sare și uleiul și le batem până se topește zahărul.

Adăugăm ingredientele uscate și morcovii și omogenizăm bine. În ultima tranșă adăugăm și oțetul de vin alb și omogenizăm.

Turnăm compoziția în tavă, nivelăm ca să ne iasă uniform, după care o băgăm la cuptor pentru 30-32 de minute.

Scoatem tava de la copt și o lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt. Tăiem rece și servim, spor la treabă și poftă bună!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS