<
Actualitate

Presa Națională anunță că Avram Gal a fost pus sub control judiciar de către DNA

G4media.ro anunță că DNA l-a plasat sub control judiciar pe liderul ALDE Diaspora, clujeanul Avram Gal, pentru trafic de influență, potrivit unui comunicat al Parchetului Anticorupție. El ar fi primit mită peste 400 de mii de lei ca să ajute o firmă să câștige contracte cu Unifarm pentru achziția de echipamente anti-COVID.

În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.

Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei”, arată DNA.

Contactat de către Ziarul 21, Avram Gal a declarat:

„Este o anchetă în curs de desfăşurare. Este doar o procedurā judiciară. Nu sunt vinovat. Am încredere în justiția română iar adevărul va ieşi la iveală. Nu voi renunța la candidatură chiar dacă am primit vestea după depunerea dosarului la Judecătorie. Voi lupta pentru Primăria Câmpia Turzii în continuare”.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS