Actualitate

Prima ninsoare la Câmpia Turzii! Dorin Lojigan: „Suntem pregătiți”

Încă de la prima ninsoare căzută la Câmpia Turzii, echipele de intervenție de la Domeniul Public au fost zărite prin oraș.

Mai exact, în jurul orei 18.00, când a început să ningă, mașinile de deszăpezire de la D.P. s-au pregătit, încărcat cu material antiderapant și au ieșit pe străzi.

Ziarul 21 l-a contactat pe edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, pentru a-l întreba dacă Domeniul Public este pregătit pentru această iarnă. Iată mai jos răspunsul primarului Lojigan: „Așa cum corect ați observat, echipele de intervenție de la Domeniul Public sunt pregătite pentru deszăpezire și sunt la acest moment pe teren. Știu că lumea e învățată ca autoritățile să fie luate prin surprindere, însă iată ca la Câmpia Turzii, de 3 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva. Nu ne lăsam surprinși nici în această iarna și suntem pregătiți să o înfruntăm. Suntem pregătiți cu material antiderapant și cu utilajele din dotare pentru o iarna care se anunță cea mai grea din ultimii ani”

Primarul Dorin Lojigan a ieșit pe teren împreună cu viceprimarul Sabin Ghemeș și directorul D.P. Giurgiu Călin, pentru a se asigura că totul este în regulă și planul stabilit la comandamentul de urgență este pus în aplicare corect.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de ninsoare și viscol pentru  județul Cluj.

Potrivit ANM, avertizarea vizează zona de munte, la altitudini de peste 1.800 de metri din județul Cluj, însă fulgii de zăpadă se vor arîta în toată zona județului.

În aceste zone se vor semnala ninsoare viscolită și zăpadă spulberată ce determină scăderea vizibilității sub 50 de metri.

*
1 comentariu

1 comentariu

 1. Bota Flaviu

  3 decembrie 2019 la 07:49

  Hipotermia face victime la Câmpia Turzii

  Departamentul de Asistentă Socială și primarul din Câmpia Turzii își dovedesc încă o data incompetența.
  Doamna Tamara Vasinc, vreți să se repete situația de acum câteva zile, din 26. 11. 2019, când un om al străzii, relativ tânăr, a murit de hipotermie, flămând si plin de păduchi, la spital, în vreme ce ceilalți au rămas în stradă?
  Azi noapte, ca în multe alte nopți, un om al străzii a ajuns din nou la Serviciul de Garda al Spitalului Câmpia Turzii, în hipotermie, flămând și plin de păduchi, respectiv în aceleași condiții de degradare socială ca și toți ceilalți pe care-i vedem tot anul în stradă, pe băncile din fața Primăriei, a Halei „Unirii”, în gară, pe bancile de la Tiver, la blocul Turn din centrul orașului căutând resturi de mâncare prin coșuri de gunoi și containere. Martorii acestor imagini dureroase sunt copiii și nepoții noștri.
  Domnule primar Lojigan, doamna șef-serviciu Asistență socială, gradele din termometru, de -3º, zăpada de afară, fac uneori diferența între viața și moarte! Este inuman ca acești oameni ai străzii să nu poată fii ținuți sub supraveghere într-un salon de pe secțiile spitalului, din cauza riscului transmiterii unor infecții și paraziți. La asta se adaugă faptul ca, o dată ce sunt stabilizați la Serviciul de Gardă, acești oameni ai nimănui ajung din nou în stradă. Iată efectele lipsei unui adăpost permanent pentru acești oameni!
  Prin natura profesiei și prin statutul domniilor voastre de funcționari publici, aveți obligația să respectați drepturile acestor oameni marginalizați de societate, lipsiți de apărare, cu diverse probleme de sănătate, abandonați inclusiv de biserică, de familie și prieteni, etc. Altfel spus, lipsiți de sansa de a fi integrați în societate!
  De ce alți primari au putut să rezolve această problemă înființând adăposturi permanente, multe dintre ele construite cu bani europeni? Să spunem cetățenilor că ați ratat rușinos unul din cele mai valoroase programe de dezvoltare locală, respectiv Programul „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, finantat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, al cărui termen limită de depunere a proiectului este 18 Decembrie 2019?
  Într-o Românie „normală”, cum susțin edilii noștri, domnule Lojigan, doamna Vasinc, este inadmisibil că nu ați găsit încă soluții reale pentru această categorie socială care este în grija departamentului condus de dumneavoastră de ani de zile.

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS