Actualitate

Primăria Municipiului Câmpia Turzii dorește să instituie taxe de tranzit pentru autovehiculele de tonaj mare

Întrucât lucrările care urmează a fi executate, sub coordonarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la podul care traversează râul Arieș, situat în Municipiul Turda, strada 22 Decembrie, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii a analizat impactul asupra traficului din municipiul nostru.

S-a ajuns la concluzia că, indiferent de lucrarea respectivă, nivelurile de trafic înregistrate atât pe DN 15 E60 în Câmpia Turzii, cât și pe Autostrada A3 Câmpia Turzii – Turda, au crescut exponențial în ultimele șase luni. Totodată, din analiză a reieșit o previziune potrivit căreia, în eventualitatea demarării lucrărilor la podul din orașul vecin, transportatorii de mărfuri care se îndreaptă dinspre Târgu Mureș sau Alba, spre Turda și Cluj Napoca, vor tranzita Municipiul Câmpia Turzii.

Din aceste considerente, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii a luat decizia propunerii spre dezbatere publică, vreme de 30 de zile, a unui proiect de hotărâre de consiliu local prin care să se instituie o taxă de tranzit, cu o valoare diferențiată, în funcție de numărul de curse efectuate de transportator într-o lună, pentru toți cei care tranzitează Municipiul Câmpia Turzii și au descărcare la Turda.

Valorile taxelor și abonamentelor care vor fi puse la dispoziția transportatorilor sunt publicate în Regulamentul pentru eliberarea și folosirea autorizațiilor de „acces tonaj”/abonamentului pentru un anumit număr de curse, privind stabilirea condițiilor de acces a autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3.5 tone, respectiv 7,5 tone pe străzile din municipiul Câmpia Turzii, disponibil pe site-ul www.campiaturzii.ro.

Tot în regulamentul respectiv sunt stipulate și sancțiunile ce vor fi aplicate transportatorilor care refuză sau omit să plătească taxele.

Aceste taxe nu vor fi aplicate acelor transportatori care deservesc societățile din Câmpia Turzii, ci doar pe aceia care tranzitează orașul. Fondurile rezultate din aplicarea acestor taxe vor fi utilizate la întreținerea căilor de transport rutier de pe raza municipiului.

“Deja se simte o creștere a valorilor de trafic în orașul nostru, iar situția a devenit una, realmente sufocantă. Situația din orașul vecin nu este una pe care o putem gestiona sau preveni, astfel că am luat decizia introducerii acestei taxe. Ceea ce vreau să evidențiez este faptul că aceste taxe nu reprezintă decât o metodă de compensare a disconfortului creat de congestionarea traficului din oraș, iar fondurile rezultate vor fi utilizate strict pentru întreținerea drumurilor“, declară Dorin Nicolae LOJIGAN- Primarul Municipiului Câmpia Turzii.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS