Actualitate

Societatea DDD INSECTO SRL informează populația municipiului Turda despre operațiunile de deparazitarespatiiverzișiarbori de pedomeniul public al municipiului Turda

Primăria Turda efectuează în perioada 01 Iulie-7 Iulie 2019 operațiunea de deparazitare spații verzi și arbori pe domeniul public al municipiului Turda. Acțiunea se desfășoară noaptea între orele 21:00 și 04:00 dar și pe parcursul zilei acolo unde sunt necesare intervenții suplimentare.
Acțiunea de deparazitare are in vedere combaterea următorilor vectori: omizi, căpușe, afide, cicade, țânțari
(inclusiv țânțarul tigru asiatic „Aedes Albopictus”- purtător al viruslui West Nile).
Cu ocazia operațiunii de deparazitare se vor trata următoarele tipuri de suprafețe:
– cursuri de ape, lacuri, ștranduri, obiective turistice, parcuri, străzi, spații verzi precum și zonele cu vegetație densă din preajma blocurilor.
La efectuarea operațiunii de deparazitare se utilizează următoarele produse insecticide : K-othrine Profi EC. 250 – substanța activă Deltamethrin, Solfac EW 50- substanța activă Cyfluthrin, produse avizate de Ministerul Sănătății- Comisia Națională a Produselor Biocide. Acestea fac parte din grupa Xi șiXn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Biocidelor avizate pentru profilaxia sanitar umană.De asemenea, pentru eradicarea omizilor se vor utiliza produse de protecția plantelor Novadim Progress – 400g/l dimetoat, Reldan – 225g/l clorpirifos metil și Karate Zeon 50g/l (5,3%g/g) lamba – cihalotrin. Produsele de protecția plantelor vor fi utilizate doar in zonele unde este semnalată prezența omizilor.
Pentru o cât mai bună eficiență, activitatea de deparazitare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem un apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze operațiunea de deparazitare a proprietăților, suprafețe interioare, spații verzi, curți, subsolurile blocurilor, odată cu acțiunea de pe domeniul public a Primăriei Turda.

Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006, Ordinul nr.119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.
Actiunea de deparazitareeste realizatăde societatea DDD INSECTO SRL cu utilaje portabile și autopurtate.
Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numerele de telefon : 0726235850 și 0761614493.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS