<
Actualitate

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii

Modernizarea infrastructurii si asfaltarea străzilor este prioritatea zero a administrației locale, imediat dupa încheierea lucrărilor efectuate de companiile de utilități publice, pasul următor este modernizarea și asfaltarea străzilor.

“Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii” implementat de Compania de Apă Arieș S.A., cu o valoare de aproximativ 151,3 milioane Euro + TVA, este cea mai mare investiție de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și canalizare din zona Văii Arieșului, o nouă etapă semnificativă ce va permite continuarea strategiei de dezvoltare și procesului investițional derulat prin POS Mediu 2007 – 2013.


Prima stradă unde se efectuează lucrări este str. Săndulești din Municipiul Turda, cuprinsă în contractul de lucrări ,,Extindere și reabilitare cu apă și sistem de canalizare menajeră în Municipiul Turda, zona de Nord” (CL5) – valoare totală 45.386.496,74 RON fără TVA.
Detalii lucrări efectuate pe str. Săndulești:
Denumire lucrare : Extindere rețea de canalizare menajeră.


Perioada de execuție estimată (conform grafic): aprilie 2019 – iunie 2019
Valoare lucrare str. Săndulești: 525.561,42 lei
Lungime retea de canalizare menajeră str. Săndulești; 864.51 m.
Material:Ceramică vitrificată D= 250 mm
Antreprenor (Constructor) : Asocierea Hidroconstrucția S.A, TCI Contractor General S.A.
Diriginte de șantier: Eptisa Romania S.R.L.


Investițiile propuse prin contractul de finanțare al Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020” (nr. 156/18.12.2017 – SMIS 118679) co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, vizează locuitorii din 13 unităţi administrativ-teritoriale, respectiv 2 municipii: Turda și Câmpia Turzii și 11 comune: Aiton, Călăraşi, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Tritenii de Jos, Viişoara, toate făcând parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Văii Arieșului”.

Prin intermediul activităților care vor fi derulate în cadrul acestui proiect Operatorul Regional Compania de Apă Arieș S.A. urmărește dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii în vederea asigurării unor servicii de înaltă calitate clienților săi. În urma implementării proiectului, prin investiţiile în infrastructura de apă, se vor îndeplini cerinţele directivelor europene privind calitatea apei potabile iar gradul de acoperire cu servicii de apă potabilă va fi de 100 % în toată zona deservită.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS