Actualitate

READC și-a prezentat raportul de activitate într-o conferință de presă. „Câmpia Turzii este singurul oraș unde câinii cu stăpân sunt microcipați și vaccinați în totalitate”

În data de 8 mai, în sala de ședințe a Palatului Cultural Ionel Floașiu din Câmpia Turzii, a avut loc conferința organizată de primăria Câmpia Turzii împreună cu ONG- ul READC. La acest eveniment s-a prezentat raportul de activitate a asociației din 2013 până în prezent.

„Am convocat această conferință de presă la solicitarea READC pentru a prezenta, acum după aproape șase ani de la încheierea protocolul de colaborare între Primăria municipiului Câmpia Turzii și READC, un mic raport de activitate privind microciparea câinilor de pe raza municipiului Câmpia Turzii. Am acceptat solicitarea dumnealor de a le oferi șansa să își prezinte acest raport de activitate și chiar pentru a transmite faptul că suntem singurul municipiu din România în care avem aproape în totalitate microcipați și vaccinați câinii cu stăpân. Vreau să le mulțumesc celor două asociații READC și Tasso e. V GERMANY, pentru că în anul 2013, în momentul în care am ocupat funcția de viceprimar am început prin semnarea acelui protocol. Pe deoparte această microcipare a câinilor cu stăpân rezolvă într-o oarecare măsură problema câinilor fără stăpân” a declarat edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan.

„În anul 2013 s-a semnat un protocol cu Consilul local al municipiul Câmpia Turzii, privind monitorizarea și microciparea câinilor cu stăpân de pe raza municipiului Câmpia Turzii. După semnarea acestui protocol, împreună cu medicii veterinari și primarul Dorin Lojigan, am încheiat această campanie de microcipare, vaccinare antirabică, deparazitare și monitorizare. Au fost distribuite peste 5000 de pliante în căsuțele poștale ale cetățenilor, au fost informați despre punctele fixe și punctele mobile unde se organizează acțiuni de vaccinare și microcipare și despre importanța campaniei asociației noastre. La început am crezut că o să fie foarte multă lume interesată, însă nu a fost chiar așa. De aceea mers din poartă în poartă pentru a informa. Deplasându-ne din poartă în poartă, am întâmpinat și cetățeni binevoitori însă și reversul acestora, cetățeni reticenți.Nu au înțeles care este rolul acetor acțiuni. Am oferit cetățenilor microcipuri canine, legitimație, plachetă reflectorizantă și chiar sprijin, printr-o centrală telefonică permanentă” au fost cuvintele Iuliei Iozsa, Manager READC
(Registrul Electronic al Animalelor Domestice si de Companie).


De asemenea, un alocuțiune a avut și Philip McCreight, CEO Tasso e. V GERMANY, care a dorit să mulțumească celor implicați în aceast proiect și a vorbit despre importanța microcipării și vaccinării câinilor cu stăpân.

Președintele READC, spune că a câștigat încă o luptă cu abuzurile din sistemul sanitar-veterinar.

În luna aprilie a anului 2018, R.E.A.D.C. a intentat un proces împotriva Colegiului Medicilor Veterinari, pentru anularea Hotărârii nr. 3 din 2009, care prevedea că „clinicile mobile pot fi utilizate exclusiv pentru intervenții pe animale fără stăpân”.

Intenția noastră a fost de a achiziționa o clinică mobilă, care reprezenta un sprijin social pentru animale și cetățeni. În acest sens am angajat și un medic veterinar, însă C.M.V. prin Hotărârea nr. 3/2009 a condiționat utilizarea acesteia strict pe animale fără stăpân. Însă conform legii, nu există animale fără stăpân, deoarece acestea aparțin UAT pe raza căreia se află, conform legislației în vigoare.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS