Actualitate

Regina voleiului din România, turdeanca Cristina Pîrv, a revenit la Turda pentru promovarea voleiului

Cea mai titrata și valoroasă jucătoare de volei din istoria României s-a întors acasă după mulți ani petrecuți în Brazilia. Cristina Pîrv a fost considerată de specialiștii din domeniu, una dintre cele mai bune jucătoare de volei din lume.

Cristina Pîrv și-a început fabuloasa carieră la Turda, sub îndrumarea domnului profesor Alexandru Lazăr, iar în anul 1986 a ajuns la Dinamo București. După revoluție, Cristina a evoluat la mai multe echipe din Italia, Brazilia și Franța. Cristina a făcut parte din echipa națională de volei a României, participând la Campionatul Mondial din 1994 din Brazilia, Campionatul Mondial din 2002, din Germania și la Campionatul European din 2001, din Bulgaria. În anul 2006 s-a retras din activitatea sportivă după ce s-a ales cu mai multe teofee: Romanian Championship, Brazilian Superliga, Italian Cup, Italian Supercup, Italia Vice-Champion, French Championship, Frech Cup.


Turdeanca Cristina Pîrv, cetățean de onoare al municipiului Turda, și-a făcut o asociație de volei care îi poartă numele ( Clubul Sportiv Volei Cristina Pîrv) și a realizat un parteneriat cu municipiului Turda privind organizarea activității de volei la nivelul municipiului.

Scopul acestui parteneriat are ca obiective promovarea talentelor descoperite, îmbunătățirea pregătirii sportive a tuturor celor care doresc practicarea acestui sport, prin participarea în competiții internaționale alături de sportivi de valoare, popularizarea voleiului ca disciplină sportivă și recreativă în rândul turdenilor precum și a imaginii Municipiului Turda în plan național.

Administrația Matei va sprijini Asociația „Clubul Sportiv Volei Cristina Pîrv” cu suma de 25.000 lei. Contribuția financiară se efectuează pentru activitatea sportivă cuprinsă în calendarele competiționale ale echipelor de volei din asociație, în conformitate cu calendarul Federației Române de Volei și a Asociației Județene de Volei Cluj, din turul competițional 2019-2020

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS