Actualitate

Salina Turda promovată în America de către o revistă de succes

Salina Turda a fost inclusă în „TOP 5 mine abandonate şi transformate în minuni subterane”, într-o listă publicată de revista prestigiosului institut american „Smithsonian”.

Articolul spune că mina din Turda a avut mai multe întrebuinţări de la inaugurarea ei în secolul 17. A fost mină de sare până în 1932, apoi buncăr în perioada celui de al Doilea Război Mondial, ulterior depozit de brânză şi, în final, parc de distracţii subteran. 

„The Turda Salt Mine has had various lives since it opened in the 17th century. Miners excavated salt until 1932, when nearby competing mines put it out of business. From there, Turda was used as a bomb shelter for local residents during World War II, and in 1945 when the war was ending, cheesemakers took over the space for storage. Then, in 1992, the nearby city decided to turn the mine into a theme park. Now, in addition to a museum about the mine’s history, the underground caverns holds a surreal theme park complete with a Ferris wheel, mini golf course, a lake with paddle boats, a bowling alley, an amphitheater, sports fields and ping pong tables”, se arată în ediţia online a publicaţiei citate. 

Smithsonian este un institut de învățământ și cercetare și un complex de muzee, administrate și finanțate de guvernul Statelor Unite și de fonduri caritabile.

Sursă: Ziua de Cluj

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS