Actualitate

Salvamont Cluj, pe podium la concursul național de ski Cupa Veteranilor

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție de interes județean care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean, a participat sâmbătă, 16 martie 2019, la concursul național de ski Cupa Veteranilor 2019.

La manifestarea care a avut loc în stațiunea Straja din Hunedoara, județul Cluj a fost reprezentat de o formație alcătuită din salvamontiștii Iacob Câmpean și Teodor Iuga, alături de alți 16 clujeni iubitori ai acestui sport de iarnă.
Competiția a constat în desfășurarea a trei probe, schi fond, slalom și doage tradițional, fiecare dintre ele derulându-se pe categorii de vârstă, începând cu intervalul 35-39 de ani și respectând succesiunea din cinci în cinci ani.


Din totalul celor nu mai puțin de 150 concurenți prezenți la start, Clujul a reușit performanța de a urca pe podium și de a obține cinci locuri I, cinci locuri II, precum și un loc III. Astfel, locul I a fost câștigat de participanții Marchiș Maximilian și Silveira Alexandra din Cluj-Napoca – categoria de vârstă 40-44 de ani, Husar Mihaela Elena din Cluj-Napoca – intervalul de vârstă 55-59 de ani, Câmpean Iacob din Boju – categoria de vârstă 65-69 de ani.


Totodată, locul II a fost obținut de către Corovei Mihai din Cîmpia Turzii – categoria de vârstă 35-39 de ani, Codrean Adrian – categoria de vârstă 50-54 de ani și Domokoș Mihai din Turda – categoria de vârstă 70-74 de ani, în vreme ce locul III i-a revenit domnului Gaciu Aurel, din Cluj-Napoca – intervalul de vârstă 65-69 de ani.


La concursul de doage tradițional doamna Husar Mihaela a obținut locul I și doamna Silveira Alexandra, locul II, în timp ce domnul Corovei Mihai a obținut la aceeași categorie, locul II.
Reamintim în acest context faptul că Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj gestionează și organizează acțiunile de salvare, patrulare și prevenire a accidentelor în zonele montane, precum și în mediul subteran speologic de pe teritoriul județului Cluj.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.