<
Actualitate

Se scumpesc țigările!

De luni, 22 mai, producatorul de țigarete British American Tobacco (BAT) va scumpi, cu 50 de bani pe pachet, toate țigaretele pe care le comercializează în Romania. Țigările se vor scumpi după ce Ministerul Finanțelor a crescut acciza la tutun cu 1%. De asemenea, oficialii instituției au negociat cu marii jucători din industria de tutun un calendar de majorare a accizei cu câte 2% pe an până în 2022.

În prezent, accizele reprezintă 60% din preţul unui pachet de ţigări, dar multe state au crescut aceste taxe la 65 de procente, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii propune atingerea pragului de 70 de procente.

În topul scumpirilor din ultimii zece ani urcă pe poziţia a doua tutunul şi ţigările (cu o creştere de preţ de peste 6 ori).

În Câmpia Turzii, singurul loc în care se găsește toată gama de țigarete disponibilă pe piața din România este Tabaco, tutungeria aflată în Piața Unirii.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS