<
Handbal

Înfrângere dureroasă pentru Potaissa Turda în Portugalia. Sporting Lisabona-Potaissa Turda 37-28 (19-11)

Duminică, 21 mai, Sporting Lisabona şi Potaissa Turda s-au întâlnit în Almada, pentru prima confruntare din finala Cupei Challenge. „Sporting até morrer” a fost mesajul pe care l-au afişat suporterii portughezi, veniţi să-şi susţină favoriţii în drumul lor spre victorie.

Cântec a dat tonul, înscriind pentru 0-1 (min.2), dar Bozovic a restabilit egalitatea un minut mai târziu, iar  Savic a primit două minute eliminare. Angajat excelent de Raul Marian, Pavel a fructificat pentru 1-2 (min.4), momentul fiind, de altfel, ultimul în care Potaissa s-a aflat la conducere.

Ceea ce a urmat a fost greu de digerat, dar până la urmă să nu uităm că vorbim de un club portughez puternic, în care s-a investit mult, cu jucători experimentaţi şi cu pretenţii.

De cealaltă parte, problemele evidente din defensivă, greşelile neforţate şi graba nejustificată la finalizare au făcut din Potaissa o ţintă sigură. Au fost totuşi câteva momente în care Potaissa a arătat că poate, însă acest ” poate” se referea, de data asta,  la a reduce din diferenţă. Pentru că de asta avea nevoie echipa turdeană, să reducă din diferenţa devenită la un moment dat îngrijorătoare.

Numeroasele parade ale portarului Asanin, completate de reuşitele lui Nikcevic şi Bozovic au făcut ca tabela să afişeze 15-6 în minutul 20. Adomnicăi a trimis peste poartă, iar mingile pierdute de turdeni cu uşurinţă în atac  le-au permis portughezilor să înscrie în poarta goală. Pe finalul primei părţi, Cântec, Lazăr şi Pavel au redus din diferenţă, aşa că la pauză s-a înregistrat o diferenţă de 8 goluri, scor 19-11.

Gazdele au intrat bine în joc  şi în actul secund, aşa că la cinci minute de reluare aveau un avans de 12 goluri. În minutul 45 s-a înregistrat cea mai mare diferenţă, de 13 goluri, scor 31-18. Iancu a punctat de două ori consecutiv, Huta şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, iar Zacaciurin şi-a făcut simţită prezenţa reuşind să înscrie câteva goluri frumoase.

De remarcat, evoluţia bună a portarului Varo care a avut o serie de intervenţii salvatoare şi le-a permis colegilor săi să reducă din diferenţă. Carneiro a înscris cu două minute înainte de final pentru 37-26, dar turdenii au punctat prin Huta şi Zacaciurin, de la 7 metri, şi s-a terminat 37-28.

A doua întâlnire este programată sâmbătă, 27 mai, în Sala de Sport „Horia Demian” din Cluj-Napoca, acolo unde turdenii vor beneficia de jucătorul în plus: publicul. Va fi greu, dar nu imposibil!

Sporting Lisabona: Asanin, Cudic-portari

Au marcat: Nikcevic 10 goluri, Bozovic 8, , Ruesga 5, Portela 5, Joao Pinto 3, Zabici 2, Tavares 1, Bjelanovic 1, Carneiro 1, Kopco 1.

Antrenor: Hugo Canela

 

Potaissa Turda: Ţenghea, Varo-portari
Au marcat: Cântec 5 goluri, Zacaciurin 5, Pavel 4, Ignat 3, Huta 2, Thalmaier 2, Lazăr 2,  Amihăesei 2, Iancu 2, Adomnicăi 1.

Antrenor: Horațiu Gal

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS