campanie campanie
Actualitate

Se va mai putea pescui la „Trei Lacuri” odată cu implementarea proiectului de 7 milioane de euro? Ne răspunde primarul Dorin Lojigan (video)

Se va mai putea pescui la „Trei Lacuri” odată cu implementarea proiectului de 7 milioane de euro? Ne răspunde primarul Dorin Lojigan

În interviul inedit pe care l-a acordat Ziarului 21, Dorin Lojigan a transmis un mesaj liniștitor pentru pescarii zonei și pentru cei care frecventează Complexul de Agrement Trei Lacuri.

Proiectul european de 7 milioane de euro ce vizează dezvoltarea turistică a zonei cuprinde înființarea a 4 corpuri de clădiri administrative, dintre care, una va deveni cel mai mare muzeu ectiologic din țară cu vedere inclusiv în lacul 2. De asemenea un corp principal de clădire cu destinația muzeu și săli multifuncționale culturale și expoziționale, corp clădire spații multifuncționale, inclusiv mediatecă, corp clădire administrativă și spații tehnice, piațetă scufundată, amfiteatru exterior cu scenă, clădire cu expozor natural. Se va construi un parc complex, amenajat cu spații verzi pe o suprafață de 102.586,84 mp, teren polisportiv cu tribune, două puncte de observație, loc de joacă pentru copii, pump track, pontoane de promenadă, ponton plutitor, debarcader, pod scufundat, amenajare rețea alei pietonale, piste pentru biciclete, sistem de iluminat, supraveghere video, zonă de relaxare/plajă. O zonă care se dorește promovată și vizitată de cât mai mulți turiști.


Totuși, în spațiul public sunt tot mai multe voci care întreabă dacă pescuitul o să mai fie permis după implementarea acestui important proiect.
Așadar, l-am chestionat pe edil.

Adrian Soporan: Se va mai putea pescui la Complexul de Agrement Trei Lacuri?

Dorin Lojigan: Se va mai putea pescui. Sunt două chestiuni total disctinte care se pot îmbina foarte bine. Ați văzut ce nebunie a fost la deschiderea lacurilor. Îi felicit pe colegii mei de acolo care administrează lacurile, pentru munca depusă încă de anul trecut pentru a putea pregăti pescuitul de anul acesta. Tot ceea ce ține de curățenie, toaletare zona, de faptul ca am băgat pește acolo, a fost un moment de bucurie. Ce m-a bucurat foarte tare e că lumea a înțeles că Zona de Agrement Trei Lacuri nu este doar pentru pescari. Dacă vrei să te duci cu familia să te plimbi pe acolo, să faci un grătar, nu este nici o problemă, toată lumea este binevenită, pentru că am constatat, odată cu prima ediție a Festivalului Peștelui că 80% dintre cetățenii municipiului Câmpia Turzii nu știau de acele lacuri. Acum știu mult mai mulți.

 

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS