<
Actualitate

Situație halucinantă pe Piezișă. Toți proprietarii barurilor reacționează după ce s-a zis că Piezișa este focar de infecție

O situație halucinantă în Cluj Napoca, pe cea mai renumită stradă din Ardeal. Stradă Piezișei este renumită la nivel național ca fiind cea mai frecventată stradă din județ de către studenți și locul unde se țin cele mai frumoase petreceri dedicate tinerilor.
Recent, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, declara că strada Piezișei este un focar de infecție datorită petrecerilor pe care diferite cluburi le organizează pentru studenți. „Vorbim despre petrecerile de studenți de pe Piezișă unde avem un focar de vreo 30 de studenți în momentul de față. Va trebui monitorizată foarte atent zona, de aceea este delimitată ca zonă de siguranță specială pentru că din multe, multe anchete rezultă că de acolo au plecat foarte multe focare. E clar că Strada Piezișă în sine este extrem de strâmtorată, pe stradă efectiv oamenii stau în grupuri pentru că nu permite nici zona să se distanțeze foarte mult. Terasele care sunt acolo și funcționează au mese foarte puține pentru că nu le permite spațiul, așa că acolo se îngrămădesc oamenii. Acesta e adevărul, îl constatăm cu toții”, declara prefectul, Mircea Abrudean, pentru un radio local.
Ei bine, acest lucru a fost taxat de către proprietarii de restaurante care au lipit afișe cu diverse mesaje de protest: „Stop abuzurilor în declarații”, „Am închis, e mai bine?” sau „Piezișă, focar?”.
HOreca este unul dintre cele mai afectate domenii de activitatea din România, în urma pandemiei. Proprietarii sunt disperați și încearcă să-și țină afacerea la nivel de plutire și pe oameni angajați, și totodată să treacă peste această criza sanitară/economică, însă fără prea mult succes. Peste 300 mii de angajați din acest vast domeniu riscă să ajungă le drumuri din cauza pandemiei.
La începutul acestei săptămâni, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât interzicerea evenimentelor private în toată ţara, dar şi limitarea activităţii localurilor, sau chiar închiderea acestora, în funcţie de indicele de infectare cu noul coronavirus din fiecare localitate în parte.
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS