Social

Câmpia Turzii, mă auzi? Ramona Deac: „Vreau să AUD râsetele copilului meu”

Ramona Deac, o tânără de 30 de ani din Câmpia Turzii, apelează la bunătatea celor cu sufletul mare din Câmpia Turzii și nu numai.

Ramona are o deficiență de auz încă de la frageda vârstă de 10 ani. De atunci și până acum, când a ajuns la vârsta de 30 de ani, neavând „putere financiară” nu prea a putut să se trateze/opereze. Cum toate se întâmplă cu un scop și sunt îngăduite de Dumnezeu, Ramona s-a căsătorit cu Sorin, cel care o sprijină necondiționat și a înțeles-o încă de pe vremea când aveau statutul de iubiți. Din dragostea lor mare, a apărut pe lume, Victor, un prunc frumos și sănătos. Dacă până în acest moment, Ramona s-a consolat cu gândul că așa va rămâne toată viața, (să nu audă), se pare că Victor, băiețelul ei, i-a cam schimbat planurile. Singurul lucru pe care îl cere, este să îi poată răspunde întrebărilor, micuțului, să îi poată auzi râsetul.
Câmpia Turzii a demonstrat tot timpul ca este solidară cu cei aflați într-o situație mai grea. Câmpia Turzii și-a arătat fața când s-au organizat cele mai importante evenimente ” Împreună pentru Tiberiu și Sabrina” și ” Împreună pentru Rareș Andrei ” , și cu siguranță își va arăta sprijinul și acum.

„La vârsta de 10 ani, în urma unei forme grave de meningoencefalită am rămas cu cofoza bilaterală profundă, sau mai simplu: am rămas fara auz. Am încercat diferite și numeroase tratamente, proteze auditive însă nimic nu m-a ajutat. În 2011 am suferit în țara o intervenție chirurgicală însa nu m-a ajutat cu nimic. În urma interventiei chirurgicale am rămas cu dureri de cap foarte mari și asa am ajuns la o clinică din Austria încercând să rezolv problema. După o tomografie și un consult de specialitate din partea unui doctor ORL mi s-a confirmat că sunt un candidat bun pentru operația de implant cohlear, intervenție pe care o pot face la clinica lor. Costul operației se ridica la 35.000 de euro, o sumă uriașă pentru mine.
Ideea e că eu m-am obișnuit așa, să nu aud, acum am 30 de ani din care 20 nu am auzit. Teoretic, asta e “normalul” meu.

Am o viața socială obișnuită, am studiat la școli normale, lucrez și sunt căsătorită cu cel mai mișto barbat. Însă situația s-a schimbat acum, că îl avem pe Victor, băiețelul nostru de 1 an. Îmi doresc foarte mult să fiu mai bine, pentru el. Să ii pot răspunde la întrebări, să îi pot auzi cum gănguritul și râsetul. Operația asta e ultima mea șansa de a auzi.” A declarat în exclusivitate pentru Ziarul 21, Ramona Deac.

Conturile în care se poate dona:

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS