Social

Din 28 de câini capturați la Câmpia Turzii doar unul avea microcip. De unde apar ceilalți câini în municipiu?!

În luna februarie s-au desfășurat în Câmpia Turzii, în baza contractului de servicii încheiat cu Asociația de Ecarisaj Turda, un număr de 8 acțiuni de ecarisare a zonei teritorial administrative, din care trei la solicitarea primarului municipiului Câmpia Turzii, două la solicitarea viceprimarului, iar o alta la sesizare telefonică. Acțiunile intreprinse au vizat întreaga zonă a municipiului și au constat în indentificarea și strângerea câinilor fără stăpân, care circulă liber, fără însoțitor, pe domeniul public al municipiului Câmpia Turzii, capturându-se un număr de 28 de câini, din care unul a fost identificat ca având microcip. Câinii au fost transportați pentru aplicarea prevederilor legale în adăpostul propriu al prestatorului, amenajat în localitatea Turda, str. Bogata.

Proprietarul câinelui identificat prin microcip a fost notificat în vederea revendicării câinelui și a fost sancționat contravențional conform HCL nr. 58/2017, cu privire la „lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a câinilor deținuți”.

Tot în luna februarie, a existat o solicitare pentru adopția unui câine, acesta a fost sterilizat, vaccinat antirabic, identificat prin microcipare și înregistrat in RECS (Registrul electronic al câinilor cu stăpân).

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS