Social

Starea copilului mușcat de câini, stabilă, dar o să urmeze un șir lung de operații

Starea copilului din Câmpia Turzii mușcat de câini în urmă cu o săptămână, aflat internat în spital în Cluj, este momentan stabilă, dar încă critic. El a început să mănânce de două zile.

Este intubat, tuburi cu ajutorul cărora i se administrează medicamente. Nu se poate ridica, dar a început să-și miște foarte puțin mâna stângă. Mama copilului este internată alături de copilul ei, fiindu-i alături.

Pentru Sergiu va urma un șir lung de operații, iar din spusele mamei sale internarea va dura cel puțin 2 luni de zile (în cel mai fericit caz). Din cauza rănilor deschise, copilul se poate infecta oricând, iar la recomandarea medicilor, mama acestuia este nevoită să-și schimbe de 2 ori pe zi pijamaua, pentru a reduce riscul infecțiilor.

Partea cea mai grea, pentru Sergiu, sunt coșmarurile cu câini, pe care le are în fiecare noapte, iar uneori și ziua, când urlă că-l mănâncă câinii.

Dorul de frățiorul lui, i-a fost stins de Ioana Deteșan, tânăra antreprenoare din Câmpia Turzii, care i-a făcut în aceste zile o surpriză, ducându-l pe fratele lui în vizită. “La vederea fratelui său a plans și a cerut să-i pupe mâna”, ne-a relatat Ioana Deteșan, antreprenoarea magazinului Tia și a salonului de înfrumusețare din Câmpia Turzii, care a oferit familiei lui Sergiu tot sprijinul, material dar și sufletesc, totul voluntar.

“Dumnezeu l-a atins cu o minune și starea lui este mult mai bună, deşi greul încă va mai dura, din păcate mai are de făcut multe operații. Vă mulțumim din suflet tuturor care aţi ajutat familia cu donații. Iar cei care vor să o facă o pot face în urna din incinta salonului Tia. S-a bucurat foarte mult de vizita mea. Am povestit și am râs. Din păcate, nu se poate mișca. Mama lui este internată cu el. Ea îmi povestea de coșmarurile pe care le are noptea Sergiu cu câinii și că se liniștește foarte greu”, a mai specificat Ioana Deteșan.

Ioana Deteșan a reușit să strângă în magazinul de pe strada Plopilor suma de 1050 lei, pe care i-a înmânat tatălui copilului, banii fiind în special cheltuiți pe transportul la Cluj, fiindcă a fost închiriată o mașină în acest scop. Banii strânși în contul deschis de Ioana au fost în sumă de 491 lei, bani care de asemenea au fost cheltuiți pentru Sergiu.

La ultima sa vizită, Ioana Deteșan i-a dus mamei copilului 4 perechi de pijamale, recomadarea doctorului fiind să le schimbe foarte des, iar pentru Sergiu un telefon inteligent cu acces la internet, pentru ca Sergiu să poată urmări desene animate, astfel poate uită de coșmarul prin care a trecut, iar recuperarea sa să fie totuși mai ușoară.

Pentru cei care vor să continue demersul Ioanei Deteșan de a-l ajuta pe Sergiu, pot dona bani în contul deschis pe numele mamei lui Sergiu: MAGDA SEICA cont: RO47BRDE130SV61993701300, sau pot dona în magazinul și salonul de înfrumusețare TIA, din Câmpia Turzii, de pe strada Plopilor.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS