<
Social

Video. Inițiativa „Fără penali în funcții publice” a ajuns și la Câmpia Turzii

În cadrul Zilelor Municipiului Câmpia Turzii a fost amplasat un stand la intrarea în parcul municipal (Berc) unde mai multe persoane au strâns semnături pentru inițiativa Fără penali în funcții publice.

În primele două zile, inițiativa civică s-a bucurat de un real succes, aproape 1.000 de persoane au semnat petiția, iar numărul lor este în creștere. Mureșan Ioan, unul dintre inițiatorii acestei inițiative la Câmpia Turzii a declarat pentru Ziarul 21: „Mă bucur să particip la această inițiativă cetățenească fără penali în funcții publice. Mă bucur că orașul meu reacționează excelent la această acțiune deși mi se pare destul de târziu, în condițiile în care mai sunt câteva zile pentru a se aduna semnăturile. Sper ca noi ca și comunitate să ne facem datoria față de această acțiune. Sperăm să rezoneze cât mai multă lume cu această idee, suntem mulțumiți de semnăturile pe care le-am adunat și de modul în care reacționează lumea. Sentimentul este că multora li s-a acrit de ceea ce se întâmplă în viața public. Sperăm să avem o finalitate a muncii noastre deși mai sunt câteva etape de parcurs care par dificile la prima analiză însă cu consecvența cetățenilor sperăm în reușita aceste acțiuni. Sperăm să se creeze un precedent în sensul că dacă această acțiune va avea finalitate cetățenii să vor convinge că au șansa de a modifica constituția prin dorința lor. Creîndu-se un precedent va fi foarte ușor ca acești pași să fie urmaţi și de în punerea în practică a altor idei care să însănătoşească societatea românească”.

Unul dintre cei care a semnat a fost și primarul municipiului Câmpia Turzii, care împreună cu viceprimarul din Câmpia Turzii, Sabin Ghemeș și consilierii locali ai PNL au salutat această inițiativă, semnând totodată inițiativa Fără Penali în Funcțiile Publice.

În presa națională s-a publicat faptul că Inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” a depășit numărul de semnături cerute de lege. Organizatorii au adunat peste 500 de mii de semnături și cel puțin 20 de mii în 21 de județe.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS