<
Social

“Vreau să mi se facă dreptate”

Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo.

“Vreau să mi se facă dreptate”, sunt cuvintele unui bărbat în vârstă de 25 ani, Moldovan Traian Claudiu pe numele său, un tânăr care vrând să câștige un ban cinstit a rămas și fără bani și amenințat.

plangereangajatangajatÎn data de 7 decembrie 2016, tânărul s-a prezentat la firma SC Media Pop SRL, o brutărie din Turda care distribuie cornuri, după ce a auzit de la niște cunoștințe că se caută ajutor de șofer, pentru descărcare marfă. S-a întâlnit cu secretara care i-a zis că nu are nevoie de buletin pentru angajare, că se rezolvă și fără, că va lucra opt ore pe zi, că nu are nevoie de analize și nu i se va face contract, așadar a urmat să lucreze “la negru”.

Pe data de 22 decembrie când s-a luat vacanța școlară, firma și-a încetat activitatea  pe anul 2016, urmând ca pe data de 23 decembrie să se facă statul de plată, însă când tânărul s-a prezentat pentru a-și lua salariul, patronul i-a zis că momentan nu se poate deoarece au plătit femeile de serviciu și au rămas fără bani. De aici și până la amenințări a fost un singur pas, căci a fost amenințat că va păți mult mai rău decât alți foști colegi de-ai lui care au rămas fără dinți și cu două palme trase, dacă mai îndrăznește să întrebe de bani.

În data de 26 ianuarie Moldovan Traian Claudiu a depus o plângere la ITM, în urma căreia a fost chemat de către patronul firmei care i-a zis că dacă își va retrage plângerea va primi și salariul, dar bărbatul nu a fost de acord, continuând cu demersurile în a-și face dreptate. Plângerea a fost trimisă la Cluj, însă fără rezolvare până în acest moment.

În data de 3 februarie, bărbatul a fost și la poliție, a depus o plângere care însă nu i-a fost luată în considerare, ba chiar mai mult, un organ de poliție l-a întrebat de ce nu încetează, “chiar vrei să ai zile negre?” au fost cuvintele polițistului. De la Poliția Turda nu a primit nici măcar un număr de înregistrare.

Moldovan Claudiu se simte abuzat, mințit, amenințat și vrea ca vinovații să răspundă. “Nu cred că merit să mi se spună țigan și să-mi aducă tot felul de injurii, sunt și eu om până la urmă, am lucrat în atâtea locuri fără să am probleme. Nu merit să fiu batjocorit”, a încheiat bărbatul, care a apelat la noi, sperând ca măcar de această dată să se sesizeze cineva.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS