Special

Despre diferența de predare tradițională și cea modernă cu înv. Alina Coldea

ÎN JAPONIA, SINGURII CETĂȚENI CARE NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ÎNCHINE ÎN FAȚA ÎMPĂRATULUI, SUNT DASCĂLII. MOTIVUL: JAPONEZII SUSȚIN CĂ FĂRĂ DASCĂLI NU POT EXISTA ÎMPĂRAȚI.

 

Portret de dascăleste o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm  aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră le oferim respectul pe care-l merită

Opinia dascălilor despre societate în general și despre educație în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem  întreprindem

 ceva în societate și  o punem cu titlu mare în acțiunile pe care urmează  le facem.

Portret de dascăl aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascăliloracei făuritori de caractereOpinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.

În rubrica „Portret de dascăl” din această săptămână am avut-o ca invitat pe înv. Alina Coldea, un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășoară.

Rep.: Care e diferența din perioada în care erați elevă și acum când sunteți dascăl?

Înv. Alina Coldea: Diferența pe care am sesizat-o este faptul că acum activitatea de predare-învățare se focalizează în totalitate pe elev. Procesul de predare-învățare se realizează acum ținând cont de interesele, nevoile elevului. De asemenea, acum se utilizează metode moderne  de predare, se utilizează foarte mult calculatorul, videoproiectorul, table interactive, copilul având ocazia să învețe explorând realitatea.

Întregul interviu pe care Adrian Soporan l-a realizat înv. Alina Coldea, îl puteți găsi de luni, 10 februarie, în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS