Special

Familia Barb Sergiu și Cristina au donat bradul din parcul de pe strada 1 Decembrie din Câmpia Turzii

Parcul de pe strada 1 decembrie din Câmpia Turzii a fost îmbogățit cu un brad de 9 metri. Este vorba despre bradul din fața magazinului Profi, cel împodobit cu becuri în culorile Drapelului Național.

Am vrut să aflăm povestea acestuia, iar muncitorii care au montat bradul ne-au mărturisit că bradul a fost donat de o familie din Câmpia Turzii. Ne-am dus pe fir și am ajuns la familia Barb Sergiu și Cristina, care de curând și-au achiziționat o proprietate pe care erau mai mulți brazi.

„Din păcate constructorul ne-a spus că unul dintre brazi trebuie tăiat, era cel mai frumos brad de pe proprietatea noastră, am încercat să găsim soluții dar nu am găsit. Astfel ne-a venit ideea că dacă-l tăiem să-l donăm orașului. Am luat legătura cu domnul primar, prin Dănuț Tehei, care s-a arătat foarte deschis la ideea noastră și chiar s-a bucurat. Ne-a promis că-i v-a găsi o locație frumoasă și-l va împodobii așa cum se cuvine. Noi am vrut să facem acest gest pentru orașul în care ne-am născut, în care am trăit și pe care-l iubim”, ne-a declarat Cristina.

Bradul amplasat în fața magazinului Profi atrage atenția atât prin mărimea lui dar și prin faptul că este împodobit în culorile Drapelului Național: albastru, galben și roșu.

Rep.: Am văzut un brad care ne-a atras atenția în mod deosebit. Ce ne puteți spune despre el?

Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii: Da, cred că vă referiți la bradul de pe strada 1 decembrie. Bradul ne-a fost donat de o familie tânără din Câmpia Turzii, gest pentru care vreau să le mulțumesc și pe această cale. Au venit la mine, și mi-au spus despre ideea lor. Am fost foarte bucuros să văd că tinerii își apreciază orașul, nu-l denigrează și vor să-i ofere ceva.

Rep.: În marile orașe este o tradiție ca Bradul de Crăciun să fie donat de cineva. Poate să fie acest gest un început de tradiție la Câmpia Turzii?

Dorin Lojigan: De ce nu? Câmpia Turzii este un oraș în care oamenii sunt foarte atașați de valorile lor, un oraș iubit de oameni, un oraș deschis în care da, poate din acest an se va porni o tradiție în care an de an să avem un brad donat de cineva pentru acel parc.

Un gest frumos făcut de familia Barb, pentru care le mulțumim și noi, cetățenii Câmpiei Turzii.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS