<
Interviu

Huiber Alexandru: “Aviația militară este un mod de viață”

Un interviu realizat de Lăcătuș Nicușor

Topul instituților în care românii au cea mai mare încredere este, armata și biserica, două instituții fundamentale pe care se sprijină orice națiune. Armata, pe parcursul existenței sale a asigurat securitatea și independeța statului român. Numeroasele misiuni ale militarilor români în teatrele de operații din Afganistan, Iraq, Lituania, Mali sau în alte locuri de pe glob, au arătat partenerilor NATO că armata română este un partener  credibil şi de nădejde, pe care se poate conta oricând. Un rol important în reușita acestor misiuni îl are fiecare militar, fie că e  soldat, subofițer, maistru sau ofițer. În acest număr al săptămânalului Ziarul 21 îl avem ca intervievat pe maistrul militar, Huiber Alexandru, un militar cu ștate vechi, un militar de carieră în aviația militară. Maiștri militari din aviație și nu numai sunt, oamenii din spatele întregului angrenaj de zbor, fără de care aviația nu ar putea funcționa.

Rep.: trăiți dle maistru militar, vă mulțumesc pentru că ați răspuns invitației noastre de a ne acorda un interviu ziarului nostru. Pentru cititorii noștri ne spuneți câteva date biografice? 

 

Huiber Alexandru, maistru militar de aviație, (actualmente pensionar):

Mă numesc Huiber Alexandru, m-am născut în Cehu Silvaniei, jud. Sălaj … prin 1965. Sunt căsătorit și am două fiice, de 25 respectiv 27 de ani.

 

Rep.: Unde ați făcut școala primară și gimnazială?

 

Huiber Alexandru:

Școala generală și liceul le-am terminat în orașul natal, apoi școala militară la Mediaș, iar mai târziu studii de licență și postuniversitare, la Cluj.

 

Rep.: Ce v-a atras spre școala militară?

 

Huiber Alexandru:

Faptul că m-am hotărât să candidez la o școală militară s-a datorat în principal faptului că aveam un respect deosebit pentru instituția militară dar și în oarecare măsură, unui prieten din liceu, care m-a convins să dau examen acolo. Deși inițial nu eram hotărât să urmez cariera militară, am acceptat propunerea. Spre norocul meu, am prins drag de meserie și 33 de ani i-am dedicat aviației militare. În 1983, la inițiativa unui prieten, m-am prezentat la concursul de admitere, fiind admis (spre norocul meu) al doisprezecelea din 860 de candidați. Mă consider norocos pentru că, deși nu știam mai nimic despre aviație, materiile studiate în școală m-au atras și am prins drag de meserie mulțumită lectorilor și bazei materiale a școlii. Lectorii au știut să ne atragă spre tainele tehnicii de aviație iar baza materială a fost cea care ne-a dezvăluit acele taine.

Întregul interviu, pe care  Alexandru Huiber l-a acordat Ziarului 21, îl puteți citi de luni, 22 Februarie 2021, la toate punctele de difuzare a presei. Nu uita să îți instalezi aplicația Ziarul 21 pentru a fi mereu pe fază!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS