<
Interviu

Interviu – De vorbă cu Vasile Vlad, un tânăr talentat din localitatea maramureșană Săliștea de Sus, care colaborează cu mari vedete din showbiz

Vasile Vlad este un tânăr talentat din localitatea maramureșeană Săliștea de Sus care care colaborează cu mari vedete din showbiz. El s-a născut în orașul Vișeu de Sus, copilăria a petrecut-o cu părinții la Săliștea de Sus, acolo a făcut școala primară, generală. În 2016 a absolvit Liceul Borșa, în orașul Borșa, specializarea Științe Sociale. Studiile universitare le-a făcut la Baia Mare, în 2019 a absolvit Jurnalismul la Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare. În prezent este jurnalist la ȘTIRI MONDENE și student masterand în anul I la Drepturile Omului, tot la Universitatea Tehnică Centrul Universitar Nord Baia Mare. De când este jurnalist la ȘTIRI MONDENE Vasile Vlad a colaborat și colaborează în continuare cu mari vedete din showbiz care cântă muzică populară, ușoară, de petrecere. A colaborat cu: Maria Mihali, Bianca Pop, Alex de la Caracal, Crina Barani, Maria Canța, Camelia Grozav, Paul Ananie, Andrada Bârsăuan, Roxana Chiriță, Costel Puştiu, Andreea Vand, Aurelia Mihai, Onița Ciuta, Ovidiu Peica, Gabi Zaharia, Alina Maria Pop dar și alții.

Pentru al cunoaște și mai bine pe Vasile Vlad vă invităm să citiți un interviul pe care acest l-a acordat pentru Ziarul 21.

Rep.: Cum este să fi jurnalist independent la ȘTIRI MONDENE și cum ai reușit să colaborezi cu anumite vedete? Poți să ne dai câteva nume cu care ai colaborat?

Vasile Vlad: Meseria de jurnalist este o meserie foarte frumoasă care presupune multă muncă. Numai prin muncă ies mari realizări. Realizarea unui material de presă presupune multă răbdare, scris corect, acuratețe etc. Ca jurnalist trebuie să particip la diferite evenimente și să relatez în mod real ce a avut loc, chiar LIVE. Redactând diverse materiale despre anumite subiecte culturale, politice sau simple opinii am ajuns să colaborez cu mari vedete din showbitz, scriind materiale mondene care mi-au adus succes. Am scris știri, interviuri, reportaje. Printre cei cu care am colaborat sunt: Roxana Chiriţă, Alex de la Caracal, Ovidiu Peica, Gabi Zaharia, Camelia Grozav, Alina Maria Pop, etc. Le mulțumesc pentru faptul că au ales să vină să se promoveze la ȘTIRI MONDENE. Îi așteptăm în continuare să fie alături de noi.

Rep.: De când ți-ai început activitatea la ȘTIRI MONDENE? Câte vizualizări ai pe un material?

 Vasile Vlad: Mi-am început activitatea încă din ultimul an de facultate. Îmi place ceea ce fac, mă strădui să iasă totul perfect, încât răsplata să fie pe măsură. Am o audiență destul de bună la materialele pe care le fac sunt apreciat de artiști. ȘTIRI MONDENE este cel care v-a aduce mereu noutatea din lumea mondenă. Avem artiști și internaționali care vin aici. Înainte să scriu pentru ȘTIRI MONDENE, am scris pentru presa locală, Graiul Maramureșului, DirectMM, EMM sau Informația Zilei. Mereu o să fiu corect cu toți, chiar dacă unii țin să facă haz de necaz, să atace sau denigreze.

Rep.: De când colaborezi cu vedete, ai vedetă preferată care o apreciezi?

Vasile Vlad: Suzana și Daciana Vlad sunt 2 interprete de muzică populară pe care le apreciez foarte mult. Ele sunt din localitatatea mea natală, au un mare succes. Au apărut pe la multe televiziuni, posturi de radio, ziare. Din lumea muzicii de petrecere, lăutărești o apreciez pe Carmen de la Salciua, Alex de la Caracal, Irina Lepa, Narcisa Moisa, Raluca Drăgoi, etc. “Noapte bună iubi” și “Privește-o pe doamna ta” sunt două piese a artistei Carmen de la Salciua care îmi plac foarte mult le ascult aproape în fiecare zi. Melodia “Privește-o pe doamna ta” este o melodie nouă a eicare de asemenea îmi place tare mult!

Rep.: Te-ai gândit să participi la emisiuni TV pe diverse teme mondene?

 Vasile Vlad: Da, numai că în Maramureș nu am posibilitatea aceasta. Baia Mare este un oraș cu mai puține posibilități, nu poți face mare lucru aici. Doar la Orizont Tv sau TL+ Maramureș sunt ceva emisiuni de folclor. Dacă nu ai norocul să te cunoști cu cineva nu ești invitat. Sper să am ocazia să fiu chemat la emisiuni de foclor sau mondene cu vedete. La Cancan, Libertatea sau Acces Direct explodează audiența.

Rep.: Ce surprize mai ai pentru cei care te citesc, urmăresc pe acel portal de știri?

 Vasile Vlad: Până când o să fiu chemat pe la televiziuni, o să lucrez la ceva televiziune, o să îmi continui activitatatea la ȘTIRI MONDENE, o să îl dezvolt. Am să fac materiale și video pentru public. O să-mi achiziționez o cameră de filmat profesională. Cadrelele filmate trebuie să fie editate printr-un program specializat. Ele trebuie să montate așa încât să fie o poveste.

Cele mai folosite programe pentru editare foto sau video sunt: Photoshop, Paint. net, Movie Maker, Adrobe Premiere. O să folosesc câteva dintre programele acestea pentru a edita ceea ce filmez. Numai dacă încerci o să reușești.

Rep.: În afară de meseria de jurnalist cu ce te mai ocupi?

Vasile Vlad: Pe lângă meseria de jurnalist sunt student masterand la Drepturile Omului, anul I la Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare. În paralel urmez și cursurile modului pshiopedagogic nivel II. Fac acest modul deoarece o să mă ajute, nu poți profesa în învățământ dacă nu ai acest modul absolvit fie I sau II.

Rep.: Ne poți spune ceva despre acest masterat?

 Vasile Vlad: Masteratul de Drepturile omului este unicul masterat din țară, aici sunt cei mai buni profesori, care sunt dedicați meseriei lor. Anul trecut prin decembrie, masteratul de Drepturile Omului a organizat un Workshop deosebit care se intitulează „Realități istorice relevante pentru încălcarea drepturilor omului în România Comunistă”. De când sunt la acest masterat am învățat multe lucruri și anume:

Despre Declarația Universală a Drepturilor Omului, despre anumite drepturi și libertăți precum: Dreptul la muncă, Dreptul la viață, libertatea de exprimare și opinie, Dreptul la educație etc.

Rep.: Ai ceva hobby-uri, pasiuni? În timpul liber ce activități ai?

Vasile Vlad: În timpul liber îmi place să ies prin oraș, să mă plimb prin parc să citesc o carte sau să ascult muzică. Ascult orice gen muzical populară, de petrecere, manele, ușoară sau religioasă. Interacționând cu artiști iubesc foarte mult muzica. Muzica populară are farmecul ei datorită frumuseții și tradițiilor locului. Muzica populară este o valoare culturală.

Rep.: Care este părerea ta despre clasa politică actuală?

 Vasile Vlad: Clasa politică actuală este una haotică, PSD-ul atacă PNL-ul, PNL la rândul său atacă PSD-ul. Este o nebunie, ar trebui să facă ce trebuie pentru România nu să fie conflict. Suntem într-o perioadă grea acum, datorită crizei gestionate de Covid19. Politicienii trebuie să fie uniți pe vreme de pandemie nu să se certe.

Rep.: Ce poți să îmi spui despre localitatatea natală, locul unde ai crescut?

 Vasile Vlad: Săliștea de Sus este o localitate plină de tradiții de obiceiuri, legende. Județul Maramureș este plin de frumuseți, multe biserici, are o istorie bogată. Dacă veniți aici o să vedeți cu proprii ochi ce superb și minunat loc este Săliștea de Sus.

Rep.: Vă mulțumim pentru timpul acordat și vă dorim să vă îndepliniți visele!

 Vasile Vlad: Și eu vă mulțumesc pentru această oportunitate de a apărea într-un interviu în Ziarul 21.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS