Special

Marius Bordea despre Petre Pop: “nu avea nicio pregătire și era și handicapat fizic”

Într-un interviu acordat site-ului Turdanews, Marius Bordea, fostul președinte PSD și director al ISCT își amintește de cel care l-a “săpat”, cum l-a angajat la Clubul Muncitoresc: “Pe Pop l-am angajat la clubul ISCT când încă nu-l transferasem la Consiliul Local. Cum nu avea nicio pregătire și era și handicapat fizic, nu aveam unde să-l angajez în fabrică, așa că l-am plasat la club. Se poate verifica că eu i-am semnat în calitate de președinte CA al ISCT spațiul din club pentru sediul Tin Tim-ului, apoi l-am susținut să aibă 1000 lei/lună (RON) din bugetul local. Și trebuie să știe toți că acei bani nu au fost utilizați niciodată (niciun leu) pentru PSD. Numai el știe cum i-a folosit… Și suma anuală rezultată este destul de consistentă, și a primit-o foarte mulți ani. Eu am vrut să utilizeze banii în activități utile tineretului local și nu bănuiam că îi va stimula pofta de bani în interes personal. Dar mi-am zis că, fiind un handicapat, să aibă o activitate care poate ajunge cândva să fie utilă comunității. Am avut un sentiment creștin și recunosc că abia în 2008 m-am convins de activitățile perfide care nu urmăreau decât să mă izoleze și să mă sape”.

Marius Bordea a explicat și istoria mazilirii sale din PSD: “Dar să ajungem  în campania locală din 2008 când am constatat o atmosferă permanentă de scandal la sediu PSD (locația sediului era lângă poștă) pe toată durata campaniei, atmosferă creată de Pop sub pretextul conflictului dintre el și profesorul Tulai. Totul era o perdea de fum și nu urmărea decât otrăvirea atmosferei în sediu și între membrii partidului. Apoi, pierde (așa a susținut) toate adresele de email a aproximativ 350 de tineri, ca să nu putem acționa pe internet, modifică programul de întâlniri cu cetățenii ca să poată fi lansată suspiciunea că Bordea are ceva probleme cu fabrica, afișează un banner greșit în zona centrală și multe altele. Este și perioada când el simte că știu ce face și devine agitat. Unul dintre membri îmi spune că imediat ce eu părăsesc sediul, Pop începe să mă ponegrească și să le ceară și altora să mă sape. Fără a avea aprobarea mea sau a partidului, în prima ședință de CL de după alegeri se autopropune viceprimar, dar vede (și am dorit să vadă el și alții) că îl resping la votul secret (care nu am dorit să fie secret), considerându-l incapabil de un asemenea post. Dar el avea deja cazul Gal petrecut anterior și a fost mult mai perfid decât acesta.

Tot el mă încearcă și îmi spune că are poze cu primarul într-un cazinou din Dubai și să le folosim împotriva lui. Îi spun că eu nu fac o astfel de politică. În același an Pop este mutat de la club la piață. Într-un dialog clarificator cu primarul, acesta îmi spune motivele deciziei, iar eu ulterior i le spun lui Pop: tu vămuiești tot ce poți și ai o mulțime de reclamații (avea în responsabilitate căminul de nefamiliști, sala sporturilor și clubul). Reacția lui, se face roșu ca racul că s-a aflat. Oricum, știam deja că are o mare slăbiciune la bani, și faptul că am interzis să se primească sponsorizări pentru partid, faptul că nu i-am numit în consilii de administrație să-și adune bani, i-a deranjat grozav atât pe el, cât și pe cei care prin politică urmăreau să se căpătuiască.

Cu sinceritate vă mărturisesc că niciodată  nu am acceptat să fiu membru în consilii de administrație cât timp am fost in politică. Și priviți: după plecarea mea, Pop adună toate veniturile care le poate face din astfel de poziții, chiar dacă nu-l recomandă nicio calitate. Clar că deosebirile au fost și sunt atât de mari între noi, încât sunt convins că a suferit mult din cauza condițiilor de etică pe care le-am impus în perioada cât am condus PSD. Prin construcția mea, știu că banii se câștigă prin muncă, iar în politică nu activezi ca să aduni bani, ci ca să servești comunitatea. Politica lui PP era să-i îndepărteze pe toți cei pe care nu-i putea controla, și pot exemplifica (cei mai cunoscuți de public): Morar Rareș, Horațiu Hatos, Geană Ionuț, Matei Gh., Hanga R și mulți alții.

În anul 2012 primesc anterior campaniei multe mesaje, unele scrise, prin care sunt informat că PP are discuții individuale prin care vrea să convingă membrii PSD să mă elimine de pe liste. Acesta este personajul”.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS