<
Special

Peste 300 de spectatori la Cupa Electrogrup, primul mare premiu de la Salina Equines Trophy

Peste 300 de spectatori, majoritea turiști au participat sâmbătă seara la primul mare premiu al competiției Salina Equines Trophy. Cupa ”Electrogrup- 20 de ani”, a fost gândită ca o probă master cu cinci runde și o creștere gradată în dificultate prin urcarea treptată a ștachetelor. A debutat de la ora 19.00 cu participarea a 11 cupluri, cai și călăreți.

 

Organizatorii evenimentului de la Turda au asigurat pentru această cupă cele mai semnificative premii în bani oferite în România, pentru o competiție cu acest grad de dificultate. Locul I a fost premiat cu 25.000 de lei, locul II a primit 12.000 de lei, iar locului III  i-au revenit 9.000 de lei. La eveniment au participat și frații Simion și Teofil Mureșan, proprietarii domeniului ecvestru de la Turda și sponsorii principali ai evenimentului.

 

Cea de-a treia zi a competiției Salina Equines Trophy a inclus continuarea curselor de obstacole (Gold, Silver, Bronze, VIP), tururi  ce vor conta pentru clasamentul general final, dar și concursurile de anduranță și cele de atelaje cu 2 cai.

 

Cel mai important eventiment al zilei de sâmbătă  a fost  Cupa Electrogrup, o competiție de obstacole în care au intrat 11 cupluri. Participanții la această cupă au fost cei mai bine clasați în primele etape ale turului Gold, turul cel mai dificil al competiției generale, a cărui finală e programată duminică.

 

Etapa Masters a Probei Obstacole, organizată cu sprijinul Electrogrup s-a desfășurat în cinci runde. Regulamentul a prevăzut faptul că fiecare concurent avea dreptul, la începutul probei de parcurs, să ceară ridicarea unui obstacol la următoarea treaptă de înălțime. Dacă parcursul era finalizat fără penalizare, ștacheta rămânea ridicată, iar următorii intrați în concurs ar fi întâmpinat o dificultate sporită pe traseu. În cazul unui parcurs cu penalizări, ștacheta era coborâtă din nou la nivelul ințial. Această metodă este una de creștere progresivă a dificultății concursului de obstacole și impune de asemenea o abordare strategică a călărețului care decide nu doar care obstacol din parcurs va fi înălțat mai sus, ci și care vor fi obstacolele cele mai dificile pentru competitorii ce intră ulterior în concurs

 

Cupa Electrogrup 20 de ani a fost câștigată de Lateș Florin cu calul Natasha (Clubul Equestria București, proprietar Ozana Moraru), în runda a 5-a a concursului, după parcursuri terminate fără vreun obstacol doborât.  Spectatorii fideli ai  competiției Salina Equines Trophy își pot aminti de Natasha, un cal experimentat, de 7 ani, din rasa Oldenburg care a câștigat la ediția din anul trecut circuitele de nivel D ale competiției (+ 1,10 metri).

 

Locul II al Cupei Electrogup a fost câștigat de Cojocariu Costeluș cu calul Lancor, iar locul III i-a revenit lui Bucur Ionuț și calului Cupido G.

 

Duminică, în ultima zi a competiție sunt programate, de la ora 12.00,  finalele tururilor Silver și Gold și Marele Premiu ”Crama La Salina”.

 

Foto Natasha,jpg

De la stânga la dreapta Cojocariu Costeluș și Lancor, Bucur Ionuț și Cupido G – Lateș Florin și Natasha

Horea HUDREA

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS