<
Special

Tot ce trebuie să știi despre uleiul de măsline

Zaliari Olive Oil noua marcă de succes. Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute din trecut, de pe vremea când măslinul era simbolul păcii, al gloriei și al înțelegerii, iar uleiul de măsline simbolizează simplitate și puritate. Întocmai principiile bucătăriei grecești.

În zilele noastre, uleiul de măsline este recomandat de către medici și nutriționiști pentru că deține importante proprietăți nutriționale benefice pentru menținerea sănătății organismului.

Uleiul de măsline este un suc natural care păstrează gustul, aroma, vitaminele si proprietățile curative ale măslinelor. Totodată, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat – proaspăt presat din măsline.

Beneficiile medicale ale uleiului de măsline se datorează atât conținutului ridicat de acizi grași monosaturați, cât și conținutului ridicat de antioxidanți.

Potrivit studiilor realizate până în prezent, uleiul de măsline previne apariția bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău”) în timp ce crește nivelul de colesterol HDL (colesterolul „bun”).

 Nici un alt ulei natural nu conține o cantitate atât de mare de acid monosaturat precum uleiul de măsline!

Pentru că v-am făcut un scurt intro în ceea ce privește beneficiile și consumul regulat al uleiului de măsline, mai jos vrem să vă prezentăm o marcă de ulei de măsline care vine direct pe ruta Grecia – România.

A.S: Cum a început acest bussines?

Andreea – ZALIARI Olive Oil:Încep prin a vă spune că soțul meu e grec… că ne-am întâlnit din pură întâmplare acum 2 ani. Și poveștile alea cu dragoste la prima vedere, au devenit, din povești, realitate pentru noi. Eu nu vorbeam greacă, bineînțeles, el nu vorbea nimic în afară de greacă. Însă asta nu a contat, am găsit modalitatea de a comunica.

A.S.: De unde provine uleiul?

 Andreea – ZALIARI Olive Oil: Soțul meu și familia lui au livadă de măslini în Insula Peloponese, Grecia, regiunea Mesinia. Această livadă este în familie de peste 50 ani. Iar anual, în perioada octombrie-decembrie, vin cu toții acasă pentru adunatul măslinelor și pentru prelucrarea uleiul.

 

 A.S.: Sunt măsline care cresc în regim bio?

Andreea – ZALIARI Olive Oil: Măslinele noastre primesc în timpul anului doar calciu, de 2 ori pe an, în rest doar apă și soare. Avem sistem de irigare, deci chiar dacă nu plouă, socrul meu merge și pornește apa în vederea irigării.

 A.S.: Care este cel mai bun soi de măsline?

Andreea – ZALIARI Olive Oil: Măslinele sunt din soiul Koroneiki, sunt cele mai bune măsline pentru ulei. Pentru ca să fie de calitate superioară, acestea trebuie adunate crude, și presate în primele 24 ore. Măslinele se adună cu ajutorul unei furci electrice cu „dinți” de silicon. Si cad pe un fel de plasă, întinsă pe jos, pentru a fi mai ușor de adunat și pus în saci. Un sac de măsline are în jur de 60 kg și ideal ar fi să fie cât mai puțin frunze. Măslinele sunt presate într-o fabrică de mici dimensiuni, unde lucrează și soțul meu (doar în perioada măslinelor), el controlând temperatura apei, și tot ce ține de procesul de presare.

 A.S.: Din câte kg de măsline se poate procesează 1l de ulei?

Andreea – ZALIARI Olive Oil:  Pentru a obține 1l de ulei sunt necesare 5/6 kg de măsline. Raportul variază în funcție de cât soare și apă au primit. Uleiul de măsline e la fel ca vinul… are aromă, gust și miros în funcție de cât soare și câți nutrienții au primit măslinii.

Ei bine, pe gustate și pe luate. Cam așa am procedat noi. Am gustat uleiul de măsline și l-am achiziționat. Nu e reclamă plătită, însă de multe ori, când îți place un produs, faci orice pentru a împărtăși bucuria și cu ceilalți. Așadar, enjoy!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS