Actualitate

Tot ce trebuie să știi despre uleiul de măsline. Zaliari Olive Oil noua marcă de succes  

Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute din trecut, de pe vremea când maslinele erau simbolul pacii, al gloriei.

În zilele noastre, uleiul de măsline este recomandat de către medici si nutritioniști pentru că deține importante proprietăți nutriționale benefice pentru menținerea sănătății organismului.

Uleiul de măsline este un suc natural care păstreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor. Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat – proaspăt presat din măsline.

Beneficiile medicale ale uleiului de masline se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi monosaturati, cat si continutului ridicat de antioxidanti. Potrivit studiilor realizate pana in prezent, uleiul de masline previne aparitia bolilor de inima prin scaderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rau”) in timp ce creste nivelul de colesterol HDL (colesterolul „bun”). Niciun alt ulei natural nu contine o cantitate atat de mare de acid monosaturat precum uleiul de masline!

Pentru că v-am făcut un scurt intro în ceea ce privește beneficiile și consumul regulat a uleiului de măsline, mai jos vrem să vă prezentăm o marcă de ulei de masline care vine direct pe ruta Grecia – România.


A.S: Cum a început acest bussines?

Încep prin a va spune că soțul meu e grec… că ne-am întâlnit din pură întâmplare acum 2 ani. Și poveștile alea cu dragoste la prima vedere, au devenit, din povesti, realitate pentru noi. Eu nu vorbeam greacă, bineînțeles, el nu vorbea nimic în afară de greacă. Însă asta nu a contat, am găsit modalitatea de a comunica

A.S: De unde provine uleiul?

Soțul meu și familia lui au livada de măslini în Insula Peloponese, Grecia, regiunea Mesinia. Acesta livadă este în familie de peste 50 ani.
Iar anual, în perioada octombrie-decembrie, vin cu toții acasă pentru adunatul măslinelor și pentru prelucrarea uleiul.


A.S: Sunt masline care cresc în regim bio?

Măslinele noastre primesc în timpul anului doar Calciu, de 2 ori pe an, în rest doar apă și soare. Avem sistem de irigare, deci chiar dacă nu plouă, socrul meu merge și pornește apa în vederea irigării.

A.S: Care este cel mai bun soi de masline?

Măslinele sunt din soiul Koroneiki, sunt cele mai bune măsline pentru ulei. Pentru ca să fie de calitate superioară, acestea trebuie adunate crude, și presate în primele 24 ore. Măslinele se adună cu ajutorul unei furci electrice cu „dinți” de silicon. Si cad pe un fel de plasă, întinsă pe jos, pentru a fi mai ușor de adunat și pus în saci. Un sac de măsline are în jur de 60 kg și ideal ar fi să fie cât mai puțin frunze. Măslinele sunt presate într-o fabrică de mici dimensiuni, unde lucrează și soțul meu (doar în perioada măslinelor), el controlând temperatura apei, și tot ce ține de procesul de presare.

A.S: Din câte kg de măsline se poate procesează 1l de ulei?

Pentru a obține 1l de ulei sunt necesare 5/6 kg de măsline. Raportul variază în funcție de căt soare și apa au primit. Uleiul de măsline e la fel ca vinul… are aromă, gust și miros în funcție de cât soare și câți nutrienții au primit măslinii.

Ei bine, pe gustate și pe luate. Cam așa am procedat noi. Am gustat uleiul de măsline și l-am achiziționat.
Nu e reclamă plătită, însă de multe ori, când îți place un produs, faci orice pentru a împărtăși bucuria și cu ceilalți. Așadar, enjoy!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS