Actualitate

Super-proiecte sportive pentru Turda! Un club profesionist de volei, o nouă sală de sport, un teren de fotbal şi parcuri sportive

Prezent la reunirea echipei de handbal Potaissa Turda, primarul Cristian Matei a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă proiectele sportive pe care le are în vedere:
„Susţin echipa de handbal în continuare. Am identificat în această vară posibilitatea ca sportul de performanţă, sporturile de sală din Turda, să beneficieze de noi fonduri şi de o altă abordare din punct de vedere tehnic, tactic şi uman. Voi iniţia luni un proiect de hotărâre prin care mai dăm drumul la un club profesionist de volei, club care a cunoscut o promovare datorită profesorului Lazăr. O dată cu revenirea în ţară a Cristinei Pîrv şi a unei coechipiere, am hotărât că este bine să dăm curs acestei iniţiative de a forma acest club care nu va fi foarte costisitor din punct de vedere financiar pentru început. Eu consider că în minim un an vor accede în Liga A la fete şi trebuie ajutate în toate modurile posibile.
În această vară putem crede că avem posibilitatea să accesăm un proiect european comun pe sport care să cuprindă cele două sporturi de sală, handbal şi volei. Cu aceste fonduri s-ar putea să avem posibilitatea să deschidem încă o sală de sport, combinată cu un minihotel şi cu o sală de mese şi săli de recuperare. În scurt timp vom afla şi numele antreprenorului care va executa sala polivalentă.
Am trimis dosarul de finanţare pentru un teren de fotbal în apropierea stadionului, un teren de fotbal mixt, va fi şi un parc sportiv în jurul stadionului. Am trimis dosar de finanţare pentru un teren de handbal cu toate dotările care va fi edificat în curte la Liceul Chimie 1, iar al treilea dosar este pentru parcul sportiv din curtea Colegiului Naţional „Mihai Viteazu”. E un succes al actualei administraţii care se ocupă de toate domeniile vieţii”, a declarat primarul Cristian Matei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS