campanie campanie
Actualitate

Te intorci in România, din Spania? Intri in carantină! Anunțul a fost făcut de către autorități!

Spania se numără pe noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat publicată de autoritățile din Romania.

Media cazurilor noi de coronavirus din ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori raportată de Spania este de 89, astfel încât a depășit-o pe cea din România, respectiv 87. Astfel, Spania a fost inclusă de Institutul National de Sanatate Publica pe lista țărilor din zona galbenă.

Spania a fost introdusă pe lista statelor plasate în zona galbenă, pentru care se aplică măsura carantinei timp de 14 zile.

Decizia intră în vigoare din data de 11 august, ora 0:00.

Începând cu 11 august, toți cei care se întorc în România, din Spania, vor fi obligați să intre în autoizolare sau chiar în carantină.

Măsursa de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețienie.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS