Actualitate

Tezarului comunei Frata, Vasile Soporan, a impresionat la cei 85 ani ai săi juriul profesionist din capitala României

În meseria pe care o desfășor, pe lângă cea de jurnalist, (organizator de nunți- staroste) deseori sunt întrebat dacă am ceva grad de rudenie cu marele Vasile Soporan din Frata. Răspunsul este unul cu care mă mîndresc tot timpul: DA, îmi este unchi! Faptul că Frata are acest Teazaur, cum spunea și renumita Elize Stan despre Vasile Soporan, denota faptul că în această localitate, tradiția primează. O zona
de excepție, bine pusă la punct, o zonă bogată. Oameni muncitori, oameni cu frică de Dumnezeu, Români Adevărați. Când Blaga zicea că veșnicia s-a nascut la sat, într-o anumită măsură, facea referire și la Frata.

Vasile Soporan a participat la emisunea „Vedetă Populară” și pur și simplu a smuls ropote de aplauze și aprecieri din partea juriului, unul de mare valoare. ( Grigore Leșe, Niculina Stoican, Mircea Dinescu, Cornelia Rednic, Elize Stan)

Vasile Soporan este unul dintre artiștii renumiți ai Transilvaniei și unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară autentică. De curând a demonstrat lumii că la cei 85 de ani încă mai poate „horii” și încă mai poate juca. Pasiunea acestui om pentru tradiții și pentru muzica populară este imensă, dusă al extrem.
Cu sute de cântece compuse, Vasile Soporan dorește să le „dea” mai departe tinerilor soliști care pot cânta „mai bine ca el”.

Cu o doză de umor ridicată, multe cântece în spate, Vasile Soporan spune despre el că ar mai juca cum juca în tinerețe, însă nu îi mai permite vârstă.

Oricum, un sfat pentru iubitorii de folclor, urmăriți clipurile de pe youtube, ascultați radiourile de profil din țară, „adoptați-l” în inimile voastre, pentru că face cinste Ardealului, face cinste României!

Vasile Soporan, Mulțumim!

Mai jos puteți vedea prestația de la „O vedetă populară”.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS