Actualitate

Turda, un oraş elvețian

Jurnaliştii de la NCN, în rubrica Money News au preznenat oraşul Turda ca fiind un oraş mic din România care a reuşit să atragă fonduri europene de peste 300 milioane de Euro, care în câțiva ani îşi va schimba fața astfel încât va arăta ca micile oraşe din Elveția. Oraşul Salinei este singurul oraş din România care a reuşit să atragă finanțări europene de anvergură prin planul de Mobilitate Urbană.
Aceste proiecte în câțiva ani vor fi poli de interes pentru un million de turişti anual. Autoritățiile turdene reuşesc să atragă bani europeni pentru orice proiect care ține de dezvoltarea oraşului prin implicare şi muncă în echipă.
Primarul municpiului Turda, Cristian Octavian Matei a declarat pentru NCN: “Până în acest moment la proiectele pe care le ştim şi care sunt fie avizate, fie în finanțare, fie semnate, fie se vor semna în imediata perspectivă, sunt peste 300 de milioane de euro, avem noi proiecte în lucru, de valori mari şi pe care nu le vom lăsa să piară, fiindcă suntem foarte determinați ca Turda să arate în foarte scurt timp ceea ce ne dorim, total schimbată. Şi aş dori ca toți cetățenii să fie mulțumiți, să aibă confortul necesar atât din punct de vedere al municipiului cât şi din punct de vedere al transportului, cât şi din punct de vedere al tramei stradale şi al culturii, din punct de vedere cultural, o să renovăm fosta judecătorie şi să devenim palatul cultural al Turzii”
Edilul municipiului, când a făcut planul cu echipa sa, nu a avut în minte comparația cu alte oraşe, se pare că proiecte ca ale Turzii nu se regăsesc în alte oraşe mari ale țării. “Eu nu îmi doresc să mă compar cu nici un oraş, să spun despre Turda că este cel mai mare municipiu din România, care nu este capitală de județ, avem foarte multe solicitări de relocare a unor fabrici, chiar persoane, chiar familii, din zona ecometropolitană Cluj, spre zona noastră, mi-ar place datorită faptului că suntem lângă o zonă turistică extraodinară, Munții Apuseni, sunt comparabili cu traseele din Elveția, mi-aş dori ca Turda să fie un oraş de reşedință a acestei zone minunate pe care o avem aici şi să fie un oraş elvețian”, a mai declarat domnul primar Cristian Octavian Matei.
Anul viitor vor începe şi lucrăriile pentru un proiect sportiv, o sală polivalentă care vor veni în completarea unor parcuri sportive şi unui bazin de înot, ce vor fi amenajate cu bani guvernamnetali şi europeni.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS