Actualitate

Un nou control medical în vederea obținerii permisului de conducere

Candidații pentru obținerea permisului de conducere a autovehiculelor prevăzute în grupa II vor fi supuși unui nou control de specialiate în cadrul examenului medical solicitat pentru permis. Noul control va fi obligatoriu și pentru persoanele care solicită reînnoirea permiselor din grupa II. În schimb, valabilitatea fișei medicale va fi dublată, de la 6 luni la 1 an, în cazul tuturor permiselor de conducere.
În prezent, examenul medical pentru solicitanții permisului de conducere auto și pentru conducătorii de autovehicule care solicită reînnoirea permisului de conducere auto constă doar în examinări de specialitate pentru medicină internă, ortopedie și traumatologie, neurologie, psihiatrie, otorinolaringologie și oftalmologie. În grupa II de permise de conducere sunt incluse categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E, Tr, Tv, Tb, respectiv șoferii profesioniști, care conduc autovehicule de mari dimensiuni precum camioane sau autobuze.

Așadar, autoritățile au pregătit acum introducerea examinării la specialitatea pneumologie pentru acești șoferi. ”Controlul pneumologic pentru identificarea riscului de apnee în somn se realizează doar pentru solicitanții de permise pentru grupa II”, prevede actul pregătit de autorități. În urma examinării, un candidat va fi declarat apt sau inapt de a conduce un autovehicul din categoria solicitată.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS