<
Actualitate

Vezi-ți de condus, nu deveni o ştire! O campanie inițiată de Ziarul 21

Campania “Vezi-ți de condus, nu deveni o ştire” inițiată de Ziarul 21 continuă. De data aceasta l-am avut invitat pe instructorul auto Vaida Alexandru Ovidiu acesta fiind şi managerul şcolii de conducere Pegasus Team din Turda, acesta ne-a împărtăşit din vasta sa experiență în domeniu de instructor auto, care sunt elementele care ne pot distrage în timpul conducerii unui autovehicul, cel mai de temut fiind telefonul mobil.
Am discutat cu acesta o tema interesantă, o temă care ne priveşte pe toți care conducem un autovehicul, telefonul mobil la volan. “Din păcate face parte din viața noastră de zi cu zi, uneori suntem obligați să îl folosim, metode legale de al utiliza există, ideea e să nu abuzăm de ele, trebuie să avem în vedere mai multe aspecte în momentul în care folosim un telefon mobil, trebuie să avem în vedere că acesta ne diminuează atenția în ce priveşte asigurarea la schimbarea poziției în mers, la o depăşire, eventual la o revenire pe partea dreaptă. Timpul pe care îl alocăm operațiilor necesare este diminuat, pentru că o mare parte a atenției noastre se duce spre telefonul mobil” a mai spus Alexandru Vaida, managerul scolii de conducere Pegasus Team din Turda.
Aproximativ 60% din cei care recunosc că folosesc telefonul mobil, au fost implicați în accidente, ar trebui să avem în vedere şi timpul alocat, la prima gândire avem impresia că durează o secundă să ridicăm privirea din față, în telefonul mobil dar este mult mai mult, iar în momentul în care scriem un mesaj trebuie să fim atenți într-u totul telefonului, iar cu cât suntem mai concetrați la telefon cu atât nu suntem concentrați la trafic şi astfel pot apărea accidente, accidente grave. Când tastăm un mesaj riscul producerii unui accident rutier creşte de până la 3 ori, faptul că citim şi scriem un mesaj în timp ce conducem, creşte riscul de accident rutier de până la 20 de ori.
Majoritatea persoanelor care folosesc telefonul în timp ce conduc un autovehicul au o vârstă destul de tânără, majoritatea au vârsta de până în 24 de ani, asta nu înseamnă că ceilalți nu folosesc telefonul la volan. Tot aceste persoane tinere între 18 şi 24 ani sunt predispuşi la accidente rutiere, acesta este principalul motiv pentru care asiguratorii au cel mai mare tarif la asigurările obligatorii, pentru aceşti tineri. Statisticile au demonstrat că tinerii între 18 şi 24 de ani sunt implicați cei mai frecvent în accidente rutiere iar din păcate lipsa de experiență îşi spune cuvântul.
Niste studii recent făcute spun că 60% din cei care folosesc telefonul în timpul conducerii unui autovehicul îl folosesc fără a utiliza un sistem de tip mâini libere, din aceşti 60%, 38% tastează oricând, orice, 21% utilizează telefonul mobil doar în caz de urgență, 13% folosesc foarte rar telefonul mobil . Iar ce este cel mai îngrijorător este că 4% dintre şoferi, folosesc telefonul încontinuu în timp ce conduc un autovehicul pe drumurile publice.
Trebuie să avem în vedere că în cel mai bun caz într-un accident rutier sunt doar pagube materiale iar în cel mai rău caz răniți şi chiar decedați. în accidente pot fi implicați cei care foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau şi mai grav, pot fi implicați cineva care conduce regulamantar. “Avem example concrete, mediatizate în ultimul timp, cu şoferi care fac live în timp ce conduc pe autostradă, pare lipsit de gravitate acest fapt” a mai spus Alexandru Vaida. Aceşti şoferi în opinia instructorului fac aceste live-uri pentru a se laude în anturajul acestora, dar unii ca aceştia ajung să provoace accidente destul de grave chiar în timpul liveului, aceste sunt nişte acte de pură înconştiență.
“Nu folosiți telefonul mobil, renunțați la el, găndiți-vă tot timpul la următoarea întrebare: Eşti, suntem, vom fi vreodată şoferi responsabili? Răspunsul stă în atitudinea noastră, în dorința noastră, sau în reținerea noastră de a folosi un telefon mobil în timpul conducerii unui autovehicul” sunt cuvintele cu care Alexandru Vaida a încheiat acest frumos interviu pentru Ziarul 21.
Aşadar nu mai folosiți telefonul la volan “Vezi-ți de condus, nu deveni o ştire!” nu mai faceți live pe rețelele de socializare, cineva vă aşteapta live ( în viață) acasă.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS