<
Actualitate

Video. 12 artiști au lansat videoclipul piesei #VoiRezista. Melodie dedicată celor din linia întâi care se luptă cu noul coronavirus

Tot mai multă lume este alături de cei din linia întâi care se luptă cu acest virus. După ce foarte mulți dintre cetățenii României au donat sume impresionante pentru a se achiziționa echipamente de protecție pentru medici, artiștii au sărit și ei în ajutorul medicilor pentru a-i sprijinii moral, dedicându-le diverse melodii. Ei bine, în articolul acesta vrem să vă prezentăm artiștii de muzică populară care și-au unit vocile și au lansat o melodie superbă, de îmbărbătare a medicilor și nu numai. Melodia este un cover a piesei cântate de artiștii celebri din Spania, în limba spaniolă. Piesa în română este foarte energică, vocile artiștilor sună extraordinar de bine, iar îmbinarea clipurilor este de senzație.

L-am întrebat pe Mihai Poșteanu, cel care a avut inedita idee, cum a apărut acest videoclip și această melodie. Răspunsul este mai jos.

Adrian Soporan: Spune-ne câteva cuvinte despre cum a luat start acest proiect.

Mihai Poșteanu: Proiectul #Voi rezista a luat ființă în joia Floriilor, seara mă uitam pe o pagină de socializare și am descoperit acolo această piesă în limba spaniolă care era dedicată celor din linia întâi. În acea piesă cântau artiști foarte cunoscuți din Spania. Atunci mi-a venit ideea de a o reproduce această piesă cu mai mulți artiști de muzică populară. Am pus mana pe telefon și am sunat un bun prieten Alex Hatfa. El având studio de înregistrări, l-am întrebat dacă putem pune acest proiect în aplicare, dar în varianta românească.

Răspunsul a fost unul pozitiv doar că întrebarea era cu cine sau cine vor fi artiștii. Și am căutat în agenda pe cei care îi aveam. Dar m-am gândit și la cei care îmi sunt aproape într-un fel sau altul. Nu a fost greu și deși îi sunasem seara târziu au acceptat toți cei 11 artiști: Mădălina Mureșan, Teodora Suciu, Alina Ceuca, Suzana și Daciana Vlad, Olimpia Guzu Chiș, Iulia Bucur, Cosmin Mocean, Sebastian Stan, Costel Popa, Cristian Botezatu și eu cel care am fost inițiatorul, Mihai Posteanu.

Toate bune și frumoase până la înregistrare pentru că noi nu puteam merge la studio așa am ales ca fiecare dintre noi să înregistrăm acasă cu telefonul, deja Alex Hatfa s-a ocupat de negativ iar în 3 zile aveam negativul la piesă. A urmat o consultare între Cosmin Mocean, Costel Popa si Mihai Posteanu asupra textului pentru că aveam 2 variante compuse de Cosmin și Costel. A fost greu dar am combinat variantele de text compuse și am ales în mare parte varianta compusă de Cosmin Mocean.

La o săptămână de la pornirea acestui proiect, iată că fiecare dintre noi ne filmăm acasă pentru noul videoclip #Voi rezista. Totul a durat o săptămână jumate de efort a tuturor și le mulțumesc. Acest videoclip este dedicat tuturor celor care au înțeles mesajul că trebuie să stăm în case dar, îl dedicăm în special celor din linia întâi, celor care nu mai știu ce înseamnă să fi acasă cu familia sau să-ți strângi familia în brațe. Este o piesă emoționantă și care ne încurajează pe toți să fim solidari cu aproapele nostru.
Mulțumesc tuturor celor implicați în proiect, mulțumesc Creative Star pentru tot efortul de a face acest videoclip în 2 zile, mulțumim Andrei Vlad și Hatfa Music.
Vom rezista și vom merge mai departe.

Așa să fie. #rezistați și mergem mai departe. Felicitări celor implicați în acest proiect!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS