Actualitate

Video. Bucătăria 21 -chec cu mere-

Ei bine pentru că Ziarul 21 este cu şi despre oameni, ne dorim ca în fiecare săptămână să vă prezentăm câte o rețetă culinară.
Preparatele sunt făcute în bucătăria 21 care nu este una dotată profesional, ci normală, dar rezultatele sunt cu siguranță gustoase.


Săptămâna aceasta vă prezentăm un chec cu mere. Pentru această rețetă avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 250 grame unt
– 290 grame de făină albă de gâu, de preferat specială pentru cozonaci
– sare
– 3 ouă
– 4 – 5 mere
– 230 grame de zahăr
Pentru început pregătim tava, de preferat una cu pereți si fund detaşabil, vom tapeta parte inferioară cu hartie pentru copt, iar marginile le vom unge cu unt.
Pentru prepararea aluatului, vom cântări 200 grame de unt, 290 grame de făină, un praf de copt şi trei gălbenuşuri. Vom omogeniza toată compoziția până va avea o textură nisipoasă. Vom pune această compoziție în tavă atât pe partea inferioară cât şi pe pereți.
Se spală şi se curăță 4-5 mere, se taie felii, se rumenesc în tigaie alături de 50 grame de unt şi se lasă la călit, această compoziție o vom întinde în tavă peste aluatul deja pus. Se bat trei albuşuri cu zahăr, un strop de lămâie şi un praf de sare. Aceste albuşuri bătute se pun peste merele din tavă.
Se introduce tava în cuptorul preîncâlzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute iar deliciul de la 21 este gata de savurat.

Poftă bună!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS