campanie campanie
Actualitate

Video. Dorin Lojigan vorbește despre articolele denigratoare apărute în spațiul public

În interviul pe care edilul municipiului Câmpia Turzii Nicolae Lojigan, l-a acordat Ziarului 21, a declarat, referitor la articolele denigratoare apărute în spațiul public, următoarele:

Dorin Lojigan: Am declarat de la început, de pe vremea când eram viceprimar, că respect legea, pentru că meseria pe care o am, cea de avocat, mă face să fiu extrem de precaut atunci când vorbim despre lege și prefer să se lucreze în Primăria Câmpia Turzii cu respectarea legii.

Am promis că asta voi face și asta fac și acum. D.p.m.d.v. în ceea ce privește prima construcție care nu a trecut de Consiliulul Local, chiar dacă nu are treabă cu primarul, pentru ca este în atribuirea consiliului local, însă apreciez ceea ce au făcut consilierii locali, pentru că se dorea edificarea unei supraetajări în plin centrul municipiului Câmpia Turzii fără respectarea prevederilor din P.U.G.
În ceea ce privește cel de-al doilea ansamblu consider că nu este altceva decât o modalitate de presiune asupra mea, inclusiv articolele, acel panou care a fost pus în curtea persoanelor respective, o încercare de presiune prin care se dorește să fiu convins să demarez o procedură despre care eu nu sunt convins că este corectă și legală. În momentul când voi avea această convingere voi merge mai departe cu procedura de a intra în consiliul local și consilierii locali pot hotărî dacă să admită sau să nu admită acel PUZ.

În acest moment nu am această convingere. Consider că suntem în termeni procedurali. Toată discuția a escaladat din cauza postărilor pe facebook pe care le-a făcut acel personaj fară însă a știi că acel proiect este încă pe procedura administrativă. Mai mult decât atât am fost dați în judecată, mie mi s-a făcut o plângere penală, ca atare lăsăm instanța sau organele statului să își spună punctul de vedere, dar dacă se va stabili că am greșit, bineînțeles că voi plăti. Dacă spune instanța că trebuie să demarăm o procedură, îi vom da drumul, deși sunt convins că amândouă procesele le vom câștiga.

Drept la replică, Oana Surgen:

Domnule primar, ne adresam cu DEZGUST, REVOLTA si MAHNIRE SUPREMA, la fel cum ne-am adresat si in sesizarea pe care v-am trimis-o personal la Primarie si pe care ati ignorat-o total neavand un minim de bun simt ca sa ne raspundeti (da… stim… nu puteti… nu aveti timp… aveti de semnat proiecte emfatice pentru oras).
Imobilul pe care dorim sa-l construim se afla intr-o zona in care legea permite o astfel de derogare de la PUG (Plan Urbanistic General) si pentru care am obtinut toate avizele solicitate.

Va reamintim ca la inceputul anului trecut, in administratia dvs, ati eliberat o autorizatie de construire a unui ansamblu imobiliar format din 3 cladiri cu un numar total de 18 apartamente tot intr-o zona de case (mai exact intre doua case).
Nu v-am fortat si nici nu va fortam mana in niciun fel.
Noi nu am sarit peste nicio etapa necesara elaborarii PUZ (Plan Urbanistic Zonal). Pe aceasta cale va invitam public sa aduceti dovezi concrete prin care sa va sustineti aceste afirmatii denigratoare la adresa noastra.
Dvs sunteti cel care nu ati respectat termenele legale de semnare a documentelor si ne-ati blocat demersurile incepute acum mai bine de 7 luni.

Consideram ca va impotriviti investitiei noastre deaorece noi nu facem parte dintre acolitii dvs.
Desigur cine a mai investit in acest oras mananca si bea la aceeasi masa cu dvs.
In Primaria Campia Turzii sunteti SINGURUL functionar public care nu a respectat legea.
Degeaba incercati sa amagiti lumea. Am parcurs toate etapele acestui PUZ, cu greu, din cauza dvs.
Cu pretul incalcarii legii, ati intarziat semnarea documentelor la fiecare etapa din cadrul elaborarii PUZ, fara sa motivati legal aceasta atitudine.

Referitor la observatiile vecinilor, noi am tinut cont de acestea, am raspuns in termenele legale prevazute in elaborarea PUZ, ba mai mult, am si modificat proiectul initial tinand cont de aceste observatii, tocmai pentru a nu aduce niciun fel de prejudiciu celor doi vecini.
Indiferent daca ar fi fost sau nu aduse observatii, dvs ar fi trebuit sa semnati actele in termenele prevazute de lege.
Comisia tehnica (formata din arhitecti care nu sunt angajati ai primariei si carora nu le puteti comanda dvs) a votat favorabil si prima versiune a proiectului (P+3E) si versiunea actuala (P+2E).
Raportul pentru P+2E zace de mai bine de 3 saptamani pe biroul dvs. cu toate ca a fost deja semnat de arhitectul sef al primariei.

Din nou, pentru a ne intarzia si mai mult, ati solicitat o reintrunire a comisiei pentru dezbaterea proiectului nostru (o premiera in istoria Primariei Campia Turzii).
Dvs ati afirmat ca asteptati un raspuns din partea comisiei, insa nu ati mai precizat faptul ca tot dvs trebuie sa aprobati si intrunirea acestei comisii (intrunire pe care ati amanat-o in mod repetat).
In cadrul sedintei acestei comisii ati solicitat membrilor un raspuns referitor la respectarea unui articol din PUG, cerinta nejustificata (asa cum au confirmat si membrii acestei comisii) deoarece este vorba despre un PUZ, iar prin PUZ se cer derogari de la PUG. In calitate de primar (si mai ales de avocat) dvs ar trebui sa cunoasteti diferentele dintre PUZ si PUG. Cu alte cuvinte arhitectii discuta despre mere si dvs ii intrebati despre pere.

Da, proiectul este inca intr-o procedura administrativa, insa aceasta procedura ar fi trebuit finalizata, conform legilor in vigoare, acum 3 luni. Insa dvs ati amanat finalizarea procedurii prin incalcari repetate ale legilor in vigoare referitoare la termenele de semnare ale documentelor.
Bineinteles, ca sa va dati si mai multa importanta, puneti la indoiala cunostintele de arhitectura si urbanism ale membrilor comisiei (desigur, dvs sunteti si avocat, si arhitect, si judecator si mai ales PRIMAR).
Cand am fost in audienta ne-ati recomandat in mod arogant si sfidator sa va dam in judecata daca nu ne convine faptul ca nu respectati termenele legale.

V-am dat in judecata si mai mult v-am facut si o plangere penala pentru ca nu va respectati atributiile de serviciu.
Noi nu am facut si nu facem niciun fel de presiune asupra dvs, noi vrem doar sa ni se respecte dreptul fundamental de a construi, desigur in limitele prevazute de legile in vigoare.
Nu am cerut niciun favor nimanui. Dvs ar trebui sa va revizuiti acest comportament de MIC despot care nu face cinste unui primar.
Nu stim de unde atata ura si rea vointa, „domnule” primar!
MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS