Actualitate

Video. “Drone Champions League” la Salina Turda

Salina Turda a găzduit în 6 şi 7 decembrie “Drone Champions League”. Această competiție a fost organizată pentru a doua oară la Salina Turda, în 2016 fiind primul an în care au ales să organizeze această competiție inedită la salinaj din Turda.
Întreaga competiție a fost transmisă live HD şi a putut fi urmărită pe întreg mapamondul dar și pe canalul de YouTube al celor de la “Drone Champions League”. Participanții au fost de pe întreg globul pământesc, majoritari fiind cei din Europa, dar au fost concurenți şi din America şi China.


Concurenții au fost fascinați de frumusețea salinei din Turda, iar tehnic vorbind au comparat traseul din salină cu traseul din Monaco.
Aceste curse de drone dine ating pe unele porțiuni viteze de până la 160 km/h au loc în puncte importante de pe întreb globul pământesc. La salina a fost o semifinală unde au participat 8 echipe, fiecare echipă având 4 participanți.

Bineînțeles, acest eveniment este o reclamă uriaşă pentru Salină. Publicul care a putut participa a fost uimit cum aceste drone trec razant pe lângă pereții de sare ai salinei. Probabil acum 200 de ani când ocnaşii care săpau cu dalta, ciocanul şi târnăcopul nu s-ar fi gândit niciodată că în anul 2019 vor fi organziate astfel de evenimente în încăperile săpate cu atâta trudă şi sudoare de ei. Însă, suntem în era tehnologiei, deci orice este posibil.
Întreaga competiție s-a desfăşurat în deplină siguranță, fiind amplasate plase de protecție, pe întreg culoarul de zbor al dronelor. O astfel de jucărie nu cântărește mai mult de 200 de grame dar prețul este diametral opus dimensiunilor, o dronă poate să ajungă si la valoarea de 4000 de euro. Piloții stau pe scaune, poartă ochelari VR cu care văd în timp real unde se află drona, datorită camerei care o are amplasată în partea frontală a acesteia. Tehnica folosită a fost impresionantă, mai multe tipuri cu echipamente au fost mobilizate pentru etapa de la Turda. Sala fiind mare au fost nevoie de o mulțime de trnasmițătoare şi receptoare pentru ca piloții să aibă în timp real imaginile pe ochelarii VR.

Cei mai puțin norocoşi s-au ales cu dronele stricate, lovite de pereții de sare ai salinei sau, mai rău, ajunse în lacul sărat aflat la cel mai de jos punct al ocnei de sare de la Turda. Din păcate acele drone sunt o cauză pierdută, dacă putem spune așa, deoarece sarea în combinație cu electronica nu fac casă bună.
Întreg evenimentul a fost un succes, iar staff-ul “Drone Champions League” a promis că pe viitor vor include Salina Turda în următoarele etape.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS