<
Actualitate

Video. Interviu cu Iosif Bandulă, campionul de aur al municipiului Câmpia Turzii: „Sportul fără şcoală nu merge”

O performanță incredibilă pentru un puști de 14 din Câmpia Turzii. Sportivul ghirișan tocmai ce a câștigat medalia de aur la Campionatul Național de Box- secțiunea cadeți. O mare realizare pentru Iosif, tânărul pugilist, pentru antrenori și mai ales pentru comunitatea din Câmpia Turzii.

Iosif a demostrat că prin multă muncă, perseverență și sacrificiu poți reuși în viață. El provine dintr-o familie de sportivi, tatăl său fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut Câmpia Turzii. Pentru că sprijinim sportul, mișcarea și sănătatea, l-am interviat pe tânărul de aur al municipiului Câmpia Turzii. Am rămas suprins de maturitatea puștiului, de gândirea lui.

 

Rep: Salutare prieteni, alături de mine este campionul naţional, cel care a adus aurul la Câmpia Turzii în materie de box. Este vorba de Bândulă Iosif pe care-l felicităm. Iosif, spune-ne câteva cuvinte despre tine

Bândulă Iosif: Mă numesc Bândulă Iosif, sunt din Câmpia Turzii şi fac box aproape de 3 ani. Le mulţumesc foarte mult antrenorilor, maestrului Dandoczi Daniel, pentru că se chinuie cu mine. Facem multă muncă mai ales pentru că am avut un an foarte greu. Nu am avut sală, am făcut antrenamentele afară şi poate că dacă n-ar fi fost ei nu eram nici eu un campion.

Rep: Ştim că provii dintr-o familie de sportivi. Tatăl tău fiind fost fotbalist, eu personal îl cunosc, cât de mult te-a îndrumat tatăl tău pentru a alege partea sportivă, partea de box?

Bândulă Iosif: De la mine din familie, tatăl meu a fost cel care m-a îndrumat cel mai mult ca să mă ţin de sport, chiar dacă au fost unele zile mai  grele, el m-a susţinut, m-a împins de la spate ca să fac acest sport. Poţi să ieşi cineva din sport, dacă te ţii şi îţi place cu adevărat. Îi mulţumesc foarte mult că este alături de mine şi mă susţine.

Rep: Cum te-ai simţit acolo în ring, la Arad?

Bândulă Iosif: În ring am avut puţine emoţii, dar am trecut peste şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să aduc aurul la Câmpia Turzii şi încă o dată vreau să le mulţumesc antrenorilor că au fost de partea mea.

Rep: Tu eşti la şcoală acum, din câte am înţeles eşti la Mihai Viteazu. Cum îmbini  școala cu sportul?

Bândulă Iosif: Păi, sportul fără şcoală nu merge. Trebuie să faci şi şcoală şi sport, trebuie să te împarţi în ambele părţi.

Rep: Să ne mai spui te rog care este idolul tău, ai probabil un preferat în lumea asta a boxului.

Bândulă Iosif: Muhammad Ali. Dacă o să ascult de antrenori şi dacă mă voi ţine de treabă, dacă Dumnezeu e bun, mă va ajuta să calc pe urmele lui.

Rep.: Ce ai simţit în momentul în care ai fost acolo pe podium şi ai realizat că ești pe locul 1?

Bândulă Iosif: Nu mi-a venit să cred că sunt eu. Deci, a fost foarte frumos, au fost lacrimi de fericire, bucurie. A fost foarte mult de muncă şi ne-am bucurat la sfârşit.

Rep.: Noi te felicităm şi îţi urăm în continuare să ai mult succes şi mult spor şi să asculţi de antrenori pentru că tu ai talent, dar eşti exact ca un diamant. Dacă nu eşti şlefuit cum trebuie, nu mai valorezi foarte mult. Şi ce să zic, peste ani, să mai participi la campionate de acest gen, să reprezinţi Câmpia Turzii cu fruntea sus peste tot şi să aduci multe, multe premii.

Bândulă Iosif: O să încerc. Mă voi ţine de treabă şi vă promit că pe viitor o să facem treabă mai bună, să aducem şi medalia de europene, dacă se poate. Pe viitor să vedem ce o să mai fie.

Rep:  Care e mesajul tău pentru cei care nu fac sport, care sunt pasionați de internet, tablete, telefoane?

Bândulă Iosif: Telefoanele nu-ţi dau sănătate, dar sportul te îndrumă să faci ceva bun în viaţa ta, te disciplinează, te educă într-un fel şi îţi dă multă sănătate. Telefonul nu-ți face nimic, decât că te doare capul.

Rep.: Felicitări, încă o dată.Te felicit şi să dea Bunul Dumnezeu ca peste ani să mai aduci medalii la Câmpia Turzii!

Alături de tânărul campion, a fost cel care îl îndrumă, îl ajută, îi spune când greșește și îl încurajează când face lucrurile bune. Este vorba de antrenorul Daniel Dondoczi, care a a acceptat să ne spună câteva cuvinte

Rep.: Să ne spui te rog frumos, cât de bine, cât de greu, cât de frumos a fost acest Campionat Naţional pentru voi, pentru tine şi tatăl tău. Dar în special pentru campionul nostru medialiat cu aur.

Dandoczi Daniel: Vreau să spun că, din 2 până în 6 decembrie am participat la Campionatul Naţional la Arad cu doi sportivi: Bândulă Iosif, categoria 59 kg şi Lucas Robert, categoria 46 de kg. Am ajuns cu bine, după un an întreg de antrenamente, am făcut cum am putut şi am reuşit într-un final să ajungem unde ne-am propus. Să aducem titlul de campion naţional de la Arad la Câmpia Turzii.

Rep.: Cât de greu este pentru voi, antrenorii din box, pentru a-i motiva pe aceşti copii extraordinari să lase tot ceea ce înseamnă partea de internet şi toate cele, și să se apuce de sport, în special box?

Dandoczi Daniel: A fost foarte greu, chiar cu tatăl meu l-am ţinut în frâu, l-am certat… Am făcut cum am putut ca să-l putem ţine aproape. Nu am putut să-i ofer, poate, cele mai bune condiţii, dar am rezolvat cu tatăl meu și am umblat pe la sponsori, pe unde am putut şi am reuşit să ajungem la un Campionat Naţional şi să aducem titlul acasă. Este foarte greu pe plan local să facem ceva ca să avem sportivi de valoare. Dar, Dumnezeu ne-a ajutat şi datorită Lui avem un sportiv de valoare şi Câmpia Turzii se poate mândri.

Rep.: Cum este iosif ca şi talent, pentru că din ce am văzut la antrenamentele pe care le făceaţi împreună, este ager, este sprinten și are lovituri puternice…

Dandoczi Daniel: Este un copil foarte bun, chiar îl iubesc pe acest copil. Am tras foarte mult cu el, adică și tatăl meu a muncit mai mult, eu lucrez şi nu câştig aproape nimic din box. Este un sportiv foarte bun şi m-a ascultat în tot ce i-am spus, la fel şi în ring… are un talent aparte. Are o tehnică de valoare şi şi-a spus cuvântul la Arad.

Rep.: Încă o chestie de la Arad, să ne spui câte meciuri a avut, cu cine s-a luptat?

Dandoczi Daniel: A fost la categoria 59 de kg, a avut 12 participanţi, a căzut prin sorţi numărul 7. A susţinut 3 meciuri şi a reuşit să câştige. A boxat cu sportivul de la Banatul Timişoara primul meci. Al doi-lea meci cu sportivul foarte talentat de la Bacău şi în finală cu un sportiv foarte talentat de la Panduri-Târgu Jiu.

Rep.: Noi vă felicităm pe voi antrenorii, pentru că v-aţi pus amprenta asupra copiilor şi asupra tânărului Iosif, din Câmpia Turzii, iată datorită vouă şi datorită talentului pe care-l are acest copil şi pe care voi l-aţi dezvoltat, aţi adus aurul la Câmpia Turzii. Vă felicităm şi dacă vrei să transmiţi un mesaj pentru copiii care vor să facă sport, în spcecial box.

Dandoczi Daniel: Transmit un mesaj către toţi copiii: să vină la box începând de anul viitor pentru că au parte de profesionişiti, atât pe mine cât şi pe tatăl meu. Putem să-i ducem pe cea mai înaltă treaptă. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au crezut în noi, oamenilor din Câmpia Turzii pentru că am primit sute de mesaje, sute de încurajări şi mulţumesc Primăriei Câmpia Turzii pentru sprijinul acordat.

Rep.: Mulţumim mult!

Așadar, cu muncă și ambiție se poate. Noi te felicităm încă o dată Iosif Bândulă, și îți dorim să realizezi tot ceea ce îți propui!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS