Actualitate

Video. Interviu cu Maria Salcă, actor al TAMT

Săptămâna aceasta am avut plăcerea de a lua interviu Mariei Salcă, cu zâmbetul pe buze şi mereu veselă aceasta ne-a aşteptat unde îi place ei mai mult, în sala mare a teatrului Aureliu Manea din Turda.

Maria este originară din Bârlad, pasiunea ei pentru teatru o are încă din copilărie, tatăl ei fiind actor, iar a doua sa casă era teatrul, era mereu la repetiții, printre actori , printre regizori, viață care a atras-o, încă de la 4 ani îşi dorea să devină actor. Maria a urmat facultatea din Craiova, a început cu doamna Nataşa Rab apoi cu domnul Remis Mărginanu, domnul Adrian Andone si Alexandru Boureanu pentru care Maria poartă un respect deosebit, nişte profesori care iau dăruit tot ceea ce ştiu. Pentru Maria, teatrul a ales-o pe ea şi nu ea teatrul, faptul că ea era mereu prin teatru încă de mică aşa a fost întâmplarea să crească în teatrul în care juca tatăl ei, iar tot fiind în lumea asta încă de mică, a făcut-o să îşi doreasca să fie şi ea pe scenă, era firesc şi fantastic în acelaşi timp “Tot timpul m-am gândit că pe scenă poți să trăieşti mai multe vieți, dintr-o singură viață care o trăieşti pe pământ, deodată poți să trăieşti mai multe vieți” a spus Maria.
Maria cum a terminat facultatea a şi început cariera de actor, nu a avut deloc pauze, aceasta a făcut şi un liceu pe profil de teatru, iar din anul 2 de facultate a început colaborări cu teatrul din Craiova, iar mai apoi a dat un concurs la teatrul din Vâlcea unde a stat ca actor cam 5 ani de zile, iar apoi a ajuns la Turda, unde este de 5 ani actor. La Turda a ajuns prima data ca şi spectator, şi uşor uşor s-a gândit că ar putea să joace la Turda, tatăl Mariei fiind născut lângă Aiud, mama ei din Bârlad, iar mai apoi au venit şi au locuit o perioadă la Turda, poate că de aici a fost atracția Mariei pentru zona Turzii.
Maria se înțelege foarte bine cu întreg colectivul teatrului, are nişte colegi tineri, plini de viață, plini de dorința de a lucra, ceea ce cu greu găsim în ziua de astăzi, mai ales şi datorită colegilor săi mai cu experiență, de la care are ce învăța, şi cu care colaborează foarte bine, au un program foarte încărcat, dar faptul că le place ceea ce fac, este o muncă plăcută şi toată lumea îi susține, inclusiv echipa tehnică, conducerea, toți sunt un întreg. Actorii teatrului vor porni în turneu cu spectacolul “Îndrăgostiții din Ancona” în regia lui Andrei Mihalachei, din 12 până în 15 martie, turneul va fi în Moldova acesta va începe de la Buhuşi de unde chiar e personajul principal din piesă, până la Bârlad, în fiecare seară se va juca în altă locație, Buhuşi, Iaşi, Bacău, Bârlad.
Viață de actor pentru Maria este probabil ceva ieşit din comun, pentru cineva care e actor, pentru actori e o viață plină de provocări, tot timpul e altceva, o muncă de care nu te poți plicitisi niciodată, pentru că mereu ai altceva de făcut, te întălneşti cu oameni noi, cu regizori noi. Iar prin noiile tehnici şî eperiențe te modifici cumva, ajungi să te obişnuieşti cu ele dar să nu te plictiseşti niciodată. Desigur viața în teatru nu ar exista dacă nu ar fi spectator, unul dintre cele mai inportante elemente ale unui spectacol sunt spectatorii, care e alături de acotori şi care transmite o energie foarte puternică, aşa că vă aşteptăm la teatru să vedeți ceea ce fac actorii, să dăruiți din energia voastră, şi să primiți de la actori ceea ce vă pot oferi, spectacol și trăiri, aşa că vă aşteptăm la teatru!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS