Actualitate

Video. O seară distinsă cu DISTINTO

Marți seara a fost o seară distinsă la Teatrul Aureliu Manea din Turda. Un nou eveniment marca “Casa de Cultură Turda”, a avut loc la sala mare a teatrului turdean. Sala a fost arhiplinală la un eveniment distins special organizat cu venirea primăverii. Dacă acum doi ani ne bucuram de un concert oferit de Paula Seling, în 2019 a venit și rândul trupei DISTINTO.

Potrivit www.distintolive.ro Formaţia DISTINTO reprezintă primul proiect pop-opera din România şi unul dintre puţinele din lume de acest fel.
Înfiinţată în anul 2005 si fiind alcătuită din Octavian Dobrota (tenor), Marius Olteanu (tenor) şi Mihai Radu (bas), a cunoscut succesul încă de la lansarea în showbiz în anul 2007, dar recunoaşterea a venit cu adevărat odată cu concertele susţinute în deschiderea spectacolelor lui Julio Iglesias de la Cluj şi Iaşi, fiind, de altfel şi singura formaţie pe care marele artist a acceptat-o în 50 de ani de carieră.
În 2009, formaţia DISTINTO lansează primul album din carieră, în cadrul Festivalului de la Mamaia. Albumul poartă numele formatiei, „DISTINTO”, şi este primul în genul pop-opera din România. De asemenea, la lansarea albumului a fost prezent şi celebrul interpret Francesco Napoli, care a ţinut să fie prezent pentru a susţine formaţia atât la conferinţa de presă, cât şi în cadrul recitalului, cântând o versiune pop-opera a celebrului hit al anilor ’80, „Balla” alături de cei 3 tenori români.
Seria colaborărilor spectaculoase continuă, DISTINTO având ca parteneri de scenă artişti recunoscuţi internaţional ca : sopranele Felicia Filip, Ianna Novac şi Daniela Vlădescu, dar şi Francesco Napoli, Adrian Romcescu, Nicola, Ana Lesko şi mulţi alţii.
În anul 2010, formaţia Distinto trece printr-o schimbare de imagine, devenind un trio de tenori, drumurile despărţindu-se de cel de-al patrulea membru, Misha. De fapt, aceasta este şi schimbarea definitivă în care cei 3 tenori au ales să continue să performeze pe cele mai importante scene până în prezent.
În anul 2011, formaţia DISTINTO, formând o echipă redutabilă alături de soprana Ianna Novac si de Anthony Icuagu, câştigă Televotingul la Selecţia Naţională “ Eurovision România” cu melodia „Open your eyes” compusă de Cristian Faur.
În 2012, formaţia DISTINTO primeşte premiul „VOCI DE AUR” în cadrul Galei Celebrităţilor din România.
Tot in 2012, alături de compozitorul şi interpretul Adrian Romcescu, piesa „Nu vreau să te pierd” se clasează pe locul 4 in Top Românesc la secţiunea Piesa Anului, top organizat de Radio România Actualităţi.
Invitaţi să cânte în majoritatea Galelor de premiere din România şi colaborând cu cele mai importante teatre lirice, cum ar fi Opera Naţională din Bucureşti, teatrele de opera din Constanţa, Braşov, Craiova, dar ţi cu Filarmonicile din Bucureşti, Piteşti, Braşov, Craiova, Satu Mare sau Botoşani, formaţia DISTINTO susţine o serie de concerte memorabile pentru publicul iubitor de muzică clasică si crossover. De asemenea, sunt invitaţi să cânte în recital la cele mai importante festivaluri din România: Mamaia (2008, 2009, 2010), Callatis Mangalia (2008, 2009, 2010), Romanian Music Awards Craiova (2010), Romanian Top Hits Bacău (2011), „George Grigoriu” Brăila (2012), „Crizantema de Aur” Târgovişte (2013).
În primavara anului 2014, DISTINTO lansează single-ul „Aripi să zbori”. Mesajul piesei este adresat tuturor celor îndrăgostiţi: când te simţi abătut şi amintirile te ţin prizonier, dragostea este cea care te va elibera şi-ţi va da „Aripi sa zbori”.
În toamna anului 2014, formaţia DISTINTO porneşte în turneul national „Cu dragoste, Distinto”, având-o ca invitat special pe Ianna Novac, turneu care a fost susţinut în cele mai importante oraşe ale ţării.
În ianurie 2016, Distinto, lansează „Luna”, o piesă de iarnă compusa de Mihai Alexandru, care beneficiază şi de videoclip, care vine să confirme stilul pop-opera, un stil pe care Distinto l-a impus pe piaţa românească şi cu care a cucerit publicul, stil muzical care astfel a început să fie promovat în ultimii ani şi de concursurile de talente precum “Românii au talent”, “Vocea Romaniei” sau “X-Factor”.
În 2017, DISTINTO lansează albumul „10”, album care marchează aniversarea a zece ani de existenţă pe piaţa românească a trupei DISTINTO şi, implicit, a genului pop-opera. Albumul conţine 13 lucrări: melodii proprii, arii de opera, evergreen-uri sau piese tradiţionale reprezentative ale câtorva ţări interpretate în maniera unică, pop-opera. Albumul continuă tradiţia începută în urmă cu zece ani şi este dedicat tuturor celor care au crezut, au sprijinit şi au fost alături de DISTINTO.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.