<
Actualitate

Video. Interviu cu Oana Bozga Pintea: „Să găsim binele din tot acest rău pe care trebuie să îl traversăm”

Îndrăgita interpretă de muzică populară, Oana Bozga Pintea, a participat la un concert de pricesne organizat la Câmpia Turzii în data de 9 august. Purtătoare de tradiție și obiceiuri strămoșești, Oana Bozga Pintea a impresionat audiența până la lacrimi. O voce impecabilă, fără greșeală, o voce, cum ar spune unii, „mută munții din loc”. După eveniment am intervievat-o. Iată răspunsurile pe care Oana Bozga Pintea cu mare drag ni le-a dat.

Adrian Soporan: Oana Bozga Pintea la Câmpia Turzii. Cum ce ocazie?

Oana Bozga Pintea: Am venit cu drag la Câmpia Turzii pentru a susține un concert de pricesne la invitația Pr. Sebastian Zăhan și am fost foarte bucuroasă pentru că s-a potrivit în așa fel încât, într-o perioadă așa specială cum este postul Adormirii Maici Domnului, am ocazia să cânt pentru cer și pentru oameni câteva pricesne.

Adrian Soporan: Erai obișnuită cu mii de oameni la concertele pe care le susțineai. Astăzi au fost doar câteva sute, respectându-se normele impuse de autorități

Oana Bozga Pintea: Să știi că nu contează numărul de persoane pentru un astfel de eveniment. Am cântat și într-o biserică de lemn, monument istoric cu 50 de oameni prezenți pentru că nu aveau cum să încapă mai mulți și era un sat micuț, îmbătrânit și sentimentele mele au fost înălțătorare, la fel cum a fost și aici. Chiar dacă nu am fost în casa lui Dumnezeu și concertul s-a ținut afară, lângă Sfânta Biserică, am reușit să intrăm în acea atmosferă de taină pe care doar cântecul religios o poate crea și asta pentru că oamenii au fost foarte deschiși și au venit cu gândul de a se îmbogății sufletește. Pentru mine a fost o mare bucurie și am simțit că și publicul a fost la fel.

Adrian Soporan: Să ne spui cum ai trăit pandemia?

Oana Bozga Pintea: Pentru mine a fost un moment oportun fiindcă sunt mămică de 6 luni, am născut al doilea băiețel și neștiind ce va urma, nu am știut că va dura atât de mult nu am putut știi ce consecințe va avea toată această nebunie mondială care se petrece, însă încerc să iau binele din tot acest rău și pentru mine, acesta a fost binele cel mai mare, faptul că pot să stau acasă cu copilașii, pot să mă liniștesc și să îmi fac un examen conștiință și să mă intreb dacă mă regăsesc în această postură de a fi doar mamă sau simt lipsa vieții mele de dinainte. Pentru a vă da un răspuns, îmi este dor de oameni, de acești oameni, spre exemplu, cu care m-am întâlnit la acest spectacol din această seară, mi-e dor de spectacole însă poate nu simt lipsa atât de mult a evenimentelor la care participam și nu vreau să spun asta ca și cum nu mi-aș dori să înceapă evenimentele, însă îmi place să spun ceea ce simt și asta simt în acest moment. Mă bucur în continuare de această liniște și de aceasta pauza pe care trăim cu toții, fiindcă chiar dacă ultimele domenii activează sunt convinsă că fiecare dintre noi avem o reținere involuntară, până la urmă. Mă întrebai când ne-am întâlnit dacă cred în coronavirus. Eu ți-am spus : „Cred Într-unul Dumnezeu”. Acesta este răspunsul pe care îl dau și vă sfătuiesc să simțiți la fel, până la urmă ar trebui să ne temen de Dumnezeu nu de un virus.

Adrian Soporan: Toate se întâmplă cu un scop și toate vin de acolo de Sus…

Oana Bozga Pintea: Absolut! Lumea mergea într-o direcție greșită. Fiecare facea absolut tot ce voia, nu existau limite. Țelul fiecăruia era să aibă mai mult decât celalalt, chiar dacă nu îți dădeai tu seama. Dar sunt convinsă că fiecare dintre noi tindeam să ajungem cât mai sus, să avem cât mai sus și nu știu pentru ce. Acum ne dăm seama că putem trăi cu mult mai puțin și e foarte bine și poate chiar mult mai bine decât înainte, cel puțin așa e în cazul nostru.

Adrian Soporan: Ești la Câmpia Turzii. Maica Domnului este patronul spiritual al muncipiului nostru. Ce mesaj ai pentru cetățeni, ținând cont că pe data de 15 august este marea sărbătoare Adormirea Maicii Domnului și oarecum sărbătoarea noastră?

Oana Bozga Pintea: Ce frumos, nu știam aceste lucruri. Sunteți binecuvântați! În timp ce cântam o priceasnă închinată Maicii Domnului am zărit steagul României. Albastrul este culoarea Maicii Domnului. În timo ce cântăm, m-am gândit ce binecuvântat e neamul nostru românesc. Tricolorul este roșu, galben și albastru și vreau să cred că acest albastru o reprezintă pe Maica Domnului și cu siguranță, toată țara noastră este sub ocrotirea Maicii Domnului iar d-voastră, dragi locuitori ai municipiului Câmpia Turzii vă doresc mulți ani fericiți și sănătoși dea Dumnezeu să scăpăm de această pandemie, să fim sănătoși, să ne revedem cu bucurie la frumoasele concerte de muzică populară care se desfășurau și înainte de a veni această încercare asupra întregii omeniri. Dragii mei să nu deznădăjduiți, cu siguranță toate lucrurile sunt cu un scop. Să găsim binele din tot acest rău pe care se pare că trebuie să îl traversăm cu toții.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS