Actualitate

Video. La Turda Impozitele şi taxele locale rămân la fel şi în 2020

Joi, 23 mai, întruniți în şedință ordinară, Consiliul Local a aprobat în unanimitate de voturi păstrarea tarifelor pentru impozitele şi taxele locale şi în anul 2020 la nivelul anului 2019. Impozitele şi taxele locale, veniturile bugetelor locale se regăsesc în art. 454 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. În categoria impozitelor şi taxelor locale se includ: impozitul/taxă ape clădiri, impozitul/taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizațiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, impozitul pe spectacole, taxele speciale şi alte taxe locale.

Resurse financiare constituite din impozitele şi taxele locale se utilizează pentru cheltuielile publice a căror finanțare se asigură din bugetele locale conform legilor.
Înițiatorul acestui proiect, primarul municipiului Turda, Cristian Matei a ținut să perecizeze “am considerat că în cazul impozitului pe clădiri cu destinație rezidențială, ținând cont şi de sumele anilor trecuți, aparținând persoanelor fizice, față de anul 2019 am propus reducea cotei de impozitare de la 0.092 la 0.090 respectiv o reducere de 0.02%, prin această reducere s-a urmărit diminuarea impactului asupra populației prin actualizarea impozitului cu rata inflației de 4.6%, rămânând oarecum undeva la nivelul anului trecut”. La acest proiect a fost adoptat un amendament venit din partea consilerului local Nap, un amendament care a şi fost aprobat, acest amendamnet făcând referire la scăderea impozitului de la 0.09 la 0.089.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS