Actualitate

Video. Portret de actor cu Amalia Popa, actor al TAMT

Seria interviurilor la Teatrul “Aureliu Manea” din Turda continuă.

Săptămâna aceasta o avem ca invitată pe tânăra actriță, Amalia Popa, şi spunem tânăra, pentru că este mezina teatrului turdean, are doar 25 de ani şi este ultima intrată în familia teatrului turdean, activând din toamna anului trecut la teatrul local.

Amalia este din Roman, județul Neamț, acolo a făcut primii paşi în teatru, în clasa a 5-a, într-o trupă de teatru pentru amatori alături de care mergeau la festivaluri.

Pasiunea a continuat, iar Amalia a văzut toată țara cu prin intermediul festivalurilor la care a participat. A prins încredere în forţele proprii, i-a plăcut foarte mult şi faptul că a avut tot timpul lângă ea o echipă pe care s-a putut baza. Tânăra actriţă s-a descoperit pe sine cu fiecare personaj interpretat pe scenă, a cunoscut oameni noi, pune suflet în fiecare spectacol, oferă din ea o bucățică la fiecare reprezentaţie la care a avut câte un rol.

Odată ce a pornit pe acest drum, drumul frumos al teatrului, Amalia nu a mai putut renunţa şi nu îi pare rău deloc.

Amalia a absolvit Universitatea Hiperion din Bucureşti, clasa lui Mihai Mălaimare, dânsul fiindu-i profesor, imediat după ce a terminat facultatea s-a angajat la teatrul Masca, unde a stat 4 ani, a învățat foarte multe lucruri, alături de nişte colegi minunați.

În cadrul teatrului Masca, Amalia a făcut teatru non verbal, care este un teatru minunat, care te ajută foarte mult să te dezvolți, deorece te învață să te exprimi fără cuvinte, prin lucruri simple care de multe ori ating mai mult decât un cuvânt.

Amlia şi-a dorit să cunoască şi alți regizori să facă şi alt tip de teatru, aşa că a plecat de la Masca, a mai colaborat cu Opera comică pentru copii dar şi cu teatrul “Stela Popescu”.

Amalia şi-a dat seama că îi place să fie într-o echipă, să facă parte dintr-o trupă şi aşa a aflat de Teatrul “Aureliu Manea” şi de echipa frumoasă care este aici, de colegii tineri de aici, de regizorii care montează aici.

Amalia a venit în noiembrie la Turda, unde i-a plăcut foarte mult, i s-a oferit şansa să rămână în echipa teatrului turdean şi a acceptat cu mare drag!

Este cea mai nouă membră a echipei, colegii au primit-o cu brațele deschise, iar acum simte că face parte din familia Teatrului “Aureliu Manea”.

În opinia Amaliei, scena de la Turda, este una dintre cele mai frumoase scene pe care a urcat, sala are o acustică foarte bună şi o energie aparte, de fiecare dată când urcă pe scena teatrului, o atrage, o ține acolo, e o scenă specială.

Amalia este fercită că face ceea ce îi place, nu se vede făcând altceva, nu vede meseria de actor ca pe o meserie, ci ca pe o mare pasiune.

“Teatrul e frumos, e magic, se întâmplă lucruri frumoase, teatrul te poate schimba, teatrul înseamna viață, haideți la teatru, să vă molipsiți de microbul ăsta minunat şi să vă îmbogățiţi viața!” ne-a mai spus frumoasa actriţă în finalul interviului!

Vă aşteptăm la teatru !

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.