Actualitate

Video. Portret de actor cu Raluca Marina Gheorghiu actor al TAMT  

Săptămâna aceasta am avut-o invitată în fața microfonului pe Raluca Marina Gheorghiu, actor al Teatrului “Aureliu Manea” din Turda.
Zâmbăreață, Raluca a răspuns cu drag invitației noastre.
Raluca este originară din Bucureşti, aceasta a venit la Cluj pentru a face Facultatea de Teatru iar mai apoi masteratul, fiind în prezent este actor la teatrul turdean.
Imediat după terminarea studiilor Raluca a venit la teatrul turdean, după două săptămâni de la absolvire. Raluca a făcut teatru în trupa de teatru a liceului ca un hobby, deoarece a absolvit şi Facultatea de Drept din Bucureşti, abia apoi s-a reprofilat.


Raluca şi-a dat seama că tot ce a făcut în viața ei a condus-o de fapt la concluzia că ei asta îi place să facă, să fie actor.
“Teatrul este o activitate complexă, care te solicită fizic, psihic şi emoțional” a dezvăluit actriţa. Practic ea s-a pregătit toată viața pentru teatru fără să îşi dea seama. Mulți actori au făcut şi Facultatea de Drept, sau cel puțin au început-o, meseria de avocat e cea mai apropiată de cea de actor, pentru că ai un scenariu pe care îl susții, şi trebuie să crezi în el. Atât în drept cât şi pe scenă, adevărul e cel mai important, un actor bun e un actor care nu ştie să mintă.
Viața de actor pentru Raluca, este viața perfectă, nu se vede făcând altceva, Raluca este o viitoare mămică, aceasta a jucat până de curând, deoarwce curând va apărea actorul principal al vieții ei. Burtica e destul de mare şi rolurile în cadrul spectacolelor o solicită destul de mult.
Ea va intra în concediu însă teatru îi va lipsi foarte mult, dar cu siguranță o să aibă cu ce să îşi ocupe timpul, chiar dacă o să îi fie foarte foarte dor de teatru. Ea se înțelege de minune cu echipa teatrului turdean, sunt de fapt ca nişte frați, majoritatea fiind foarte tineri.


Trupa s-a tot schimbat în ultimii ani, dar echipa teatrului este de fapt ca o familie, cu suişuri şi coborâşuri. Înaintea unui spectacol reuşesc să se concentreze, să ducă piesa de teatru cu succes la sfârşit. Cel mai important este să aiba încredere reciprocă unii în alții, chiar dacă sunt foarte diferiţi.
Raluca a ales Clujul în detrimentul Bucureştiului, când a venit la Faculteatea de Teatru, în primul rând pentru a “evada” de acasă.
A venit la Cluj şi datorită unei prietene care a terminat facultatea tot la Cluj. Când frumoasa actriţă îşi vizita prietena, aceasta o însoţea la cursurile de actorie, astfel că în momentul în care Raluca a început facultatea, se simţea de-a casei pe holurile facultaţii şi printre cadrele didactice.
În opinia actriței noastre, la finalul spectacolului, cel mai emoționant este atunci când primesc aplauze, mai ales atunci când ştie că spectacolul a ieşit bine.


“Teatrul este un loc unde putem să ne privim în oglindă. Atunci când privim un spectacol dacă ne regăsim în acel spectacol putem să purificăm părți din noi, deşi sună clişeic, aproape mistic, dar aşa este, este o altă lume!”
În opinia lui Raluca, “este singurul loc unde poți să trăieşti fantezia şi să o faci să devină reală, aşa că, cine nu a călcat încă pe treptele teatrului, nu e niciodată prea târziu să o facă! “
Vă aşteptăm la teatru !

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS