Actualitate

Video. Scania Drivers Competitions la showroom-ul din Luncani

Astăzi la showroom-ul Scania din Luncani a avut loc o competiție mai aparte, o competiție între şoferii profesionişti. Scania Drivers Competition este un concurs internațional între şoferii de tir ( nu neapărat Scania) care în acest an a apărut şi în România. Acest concurs a debuat in 2003 ca răspuns a Comisiei Europene responsabilă cu pregătirea şoferilor profesionişti şi a celor care se ocupă cu sigurața rutieră. La acea vreme Scania fiind singura care s-a implicat în acest proiect.

În România acest concurs este la început, dar se pare că prinde repede la public, la noi în țară a apărut în acest an să se desfăşoare aproape în fiecare sfârşit de săptămână la fiecare reprezentanță sau show room Scania din țară. Acest concurs este la nivel european şi se va sfârşi la finele anului viitor, unde vor avea loc finalele naționale şi regionale ale testelor practice şi bine înteles cele prective, cu autocamione Scania.

Pentru Scania, șoferul a fost și este în continuare cea mai importantă componentă pentru siguranța și eficiența transportului, motiv pentru care domeniile de interes ale Scania Drivers Competitions (SDC) sunt siguranța, mediul și economia de combustibil.
De asemenea, competiția își propune să promoveze în rândul celor tineri meseria de șofer de camion.
În acest an, limita de vârstă de 35 de ani a fost eliminată, astfel că, toți șoferii de camion indiferent de vârstă sau experiență se pot înscrie în competiție, precizeaza infotruker.ro
La showroomul din Luncani, au luat parte astăzi peste 100 de concurenți, ei au început de dimineață cu proba teoretică, urmând ca după amiază să aibă loc proba teoretică. Acestea constau in parcări de precizie a tirururilor cu o lungime de peste 18 metri, dar şi doborârea anumitor jaloane. Aceste probe se desfăşoară contra timp. Participanții trebuie să-și demonstreze cunoștințele de condus defensiv, verificări înainte de a porni la drum, asigurarea mărfurilor, prim-ajutor și incendiu.

De asemenea, aceștia mai trebuie să-și demonstreze abilitățile de condus în probe precum boardwalk, knock the king, mersul înapoi și în noua probă de control pe suprafață umedă. Șoferii de camion români vor avea nevoie de mult noroc, mai ales că, pentru această ediție, aceștia nu vor mai avea suportul direct al unui instructor Scania din cadrul departamentului de training Scania Black Sea, acest serviciu fiind externalizat după plecarea lui Alexandru Troncotă.
Finala europeană va avea loc la Södertälje pe 25 mai 2019.
Scania AB, original Scania-Vabis este o companie suedeză producătoare de autovehicule comerciale și speciale, sediul aflându-se în Södertälje, Suedia. Compania a fost fondata in anul 1891 in oraselul Sodertalje, ca Scania Vabis (din 1900 Maskinfabriks-aktiebolaget Scania) in Malmo, provincia Scania si in 1911 sediul s-a mutat tot in Sodertalje.În ziua de astazi, compania deține fabrici in Brazilia, Franta, Rusia, Polonia si Țările de Jos. Compania se extinde pe scara globală, concret, in fabricile Scania la nivel mondial lucreaza peste 40.000 de angajati. Înainte de camioane, compania a produs autovehicule, (compania concurează cu Volvo). Amuzanta fază este că, fabrica Volvo se afla in Goteborg (vestul Suediei iar Scania in estul Suediei)

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS