Actualitate

Corina Crețu: Avem bani pentru autostrăzi, dar România nu are „proiecte mature”

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, a declarat că nivelul absorbției fondurilor europene alocate României este în continuare foarte scăzut.
De asemenea comisarul european, a făcut un apel către Ministerul Transporturilor din România și sugerează că Ministrul Transporturilor ar trebui să pregătească proiecte „mature” pentru o finanțare europeană.

Corina Crețu a mai spus că sunt bani pentru a începe studiul de fezabilitate pentru Autostrada Montană, coridorul Târgu Mureș – Iași. Sunt bani din Programul Operațional de Infrastructură Mare.

Comisarul european solicită Ministerului Transporturilor se pregătească proiecte mature privind infrastructura. Autostrăzile Sibiu-Pitești, Pitești-Constanța, Podul de la Brăila pot fi proiecte care se pot finanța din fondurile europene.

Corina Crețu împreună cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, au participat vineri la o conferință, sub egida „Un buget modern pentru o Uniune mai puternică”, eveniment organizat la Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB, unde li s-au alaturat și ministrul agriculturii Petre Daea și europarlamentarul Daniel Buda.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS