<
Actualitate

Video. Unirea Principatelor sărbătorită la Mihai Viteazu

Evenimentul care a marcat 160 de ani de la Unire Principatelor, s-a resimțit și în comuna Mihai Viteazu. Casa de Cultură a fost plină de cetățeni, de la cel mai mic la cel mai mare, care au venit cu bucurie pentru a asista la un eveniment dedicat Unirii din anul 1859.

Evenimentul a început cu intonarea imnul de stat al României și imnului de stat al Republicii Moldova. Au avut loc o serie de alocuțiuni din partea părintelui Nica, care a și binecuvântat evenimentul, edilului localității Mihai Viteazu, Ioan Zeng, și a doamnei primar a localității Crihana Veche din Republica Moldova, Rodica Cucereanu.
Primarii înfrățiți au îndemnat la unitate și înțelegere, care au fost, de asemenea, principalele cuvinte folosite de către autoritățile din întreaga țară, cu ocazia acestei zile.

În luna aprilie a anului 2018, comuna Mihai Viteazu s-a înfrățit cu Crihana Veche, din Republica Moldova și acum… se „culeg” fructele legământului.

Totul a început cu o scenetă prezentată de elevii Școlii Gimnaziale Mihai Vodă, care a făcut deliciul publicului, piesă de teatru fiind versuri. De asemenea ansamblul folcloric, „Fiii Moților” a impresionat prin dans și port popular audiența din Republica Moldova.

Ansamblul Crihăneanca, din Crihana Veche, a primit ropote de aplauze din partea publicului, portul tradițional moldovenesc fiind intens apreciat de către cunoscătorii locali.
Viitorii artiști pe care comuna Mihai Viteazu îi va da marilor scene ale țării, au cântat din suflet, melodii patriotice care deserveau emoțiilor momentului.

Totul s-a încheiat cu o Horă a Unirii, realizată de către cei prezenți la eveniment.

Un spectacol reușit, care a punctat toate tradițiile și obiceiurile locului. Pe chipul directorul Casei de Cultură din Mihai Viteazu, Alexandru Făgădar, se putea vedea bucuria sufletească și emoția organizării acestui eveniment care, a avut ca scop, Unirea reală dintre noi, ca popor, ca români.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS