Actualitate

Video. Ziua porților deschise la Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu”

Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu” din Turda a organizat ziua porților deschise, unde viitorii şcolari împreună cu părinții şi bunicii au putut vizita şcoala, dar şi a vedea dotările acesteia şi de a lua contact cu viitorii învățători.

Pentru clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2020-2021, conform Ordinului 2377 data începerii înscrierilor este din 17 februarie. La acest frumos eveniemnt au luat parte mai mulți profesori şi învățători printre care şi Lența Adamosy, profesor învătamânt primar, dâmsul declarând:

‘Vă aşteptăm cu drag în toamnă să ne păşiți pragul şcolii, pentru că suntem foarte bine pregătiți. În clasa pregătitoare copii dumneavoastă vor învăța să citească, vor învăța să scrie cu litere mari de tipar, iar în clasa I-a cu litere de mână, totul într-o formă atractivă, prin joc, fiind îmbinate metodele moderne, cu cele tradiționale, într-un mod armonios”.

De asemenea profesoara de limba engleză, Cristina Buzilă a specificat „Clasa pregătitoare este un pas în care copiii se pregătesc pentru şcoală, ei învață cum să asculte un profesor, nu ne mai jucăm cum ne jucam la cămin şi aşa mai departe, din punct de vedere al limbii engleze copiii vor învăța engleza prin joacă,  pentru că în clasa pregătitoare ei nu ştiu să scrie, nu ştiu să citească, este destul de greu uneori să le captăm atenția, dar avem noroc că în această şcoală avem toate mijloacele pentru a capta atenția micuților”.

De asemenea directoarea unității, Gianina Matei a ținut să precizeze „Azi am deschis porțile pentru viitorii elevi, părinți şi bunici și ne bucurăm foarte mult să fim la o nouă ediție, a Ziua Porților Deschise, prin care viitorii elevi să cunoască profesorii pentru învățământul primar, profesoarele de limba engleză şi să îşi cunoască viitoarea clasă şi bineînțeles şcoala. Pentru anul şcolar 2020-2021 avem 100 de locuri pentru 4 clase, două clase pe strada Rațiu, o clasă pentru clădirea de pe strada Barițiu, iar a patra clasă se va înființa la cerere.  Dacă va fi cerere aceasta va fi pe strada Rațiu dar este foarte important ca părinții să vină în prima etapă de înscriere, dacă au posibilitatea, în perioada 4-23 martie, la secretariatul şcolii de la sediul de pe strada Dr. Ioan Ratiu”.

Prima etapă de înscrieri se va desfășura în intervalul 4 – 23 martie 2020, între orele 8-18 (luni-joi), 8-17 (vineri) etapa a doua urmând să aibă loc în perioada 23 – 30 aprilie 2020.
Planul de școlarizare aprobat cuprinde 100 de locuri distribuite în 4 clase pregătitoare.
Cererile de înscriere în clasa pregătitoare se completează în școală pentru toți copiii, indiferent dacă sunt din circumscripția școlii sau din afara acesteia.
Documentele necesare înscrierii sunt:
– Cererea tip generată de aplicația informatică (semnată de părinte după validarea de către un membru al comisiei de înscriere);
– Fotocopia după cartea de identitate a părintelui;
– Fotocopia după certificatul de naștere al copilului;
– Copia documentului de evaluare a dezvoltării psihosomatice eliberat de CJRAE pentru copiii născuți în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2014;
Pentru copiii din altă circumscripție, se solicită suplimentar documente care să ateste îndeplinirea criteriilor de departajare.
Toate documentele menționate mai sus vor fi prezentate la momentul înscrierii în original, în vederea certificării ”conform cu originalul” de către un membru al comisiei de înscriere.
INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Tel.: 0264-311951 – SECRETARIAT (8-18);
La sediul școlii, str. Dr.I.Ratiu, nr.53, (8-18);
http://www.tmturda.ro/
TEL. VERDE ISJ CLUJ: 0800 816 264.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS